15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăȘtirile zileiPrimii pacienţi au fost internaţi la Spitalul Militar ROL 2 de la...

Primii pacienţi au fost internaţi la Spitalul Militar ROL 2 de la Otopeni

Este o decizie a Centrului Naţional de Coordonare şi Conducere. Primii şapte pacienţi au sosit în cursul zilei de vineri şi sâmbătă dimineaţa.

Potrivit unui comunicat al MApN, transmis de Agerpres, în perioada următoare, formaţiunea medicală care funcţionează ca secţie externă a Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central (SUUMC) va primi un număr cuprins între 40 şi 70 de pacienţi adulţi diagnosticaţi cu forme uşoare ale virusului SARS-CoV-2 sau asimptomatici.

“Prin procedurile stabilite, FMT ROL 2 va prelua pacienţi de la Institutul Naţional de Boli Infecţioase “Prof. Dr. Matei Balş”, Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale “Dr. Victor Babeş” şi Spitalul Clinic Colentina, care vor fi transportaţi cu autospeciale SMURD pentru transport victime multiple”, se arată în comunicat.

Sursa citată precizează că spitalul are în compunere corturi medicale şi containere – care cuprind, printre altele, unităţi de triaj, laborator, radiologie, sterilizare, zonă de decontaminare – structura fiind operaţională, din punct de vedere administrativ şi medical, după ce a parcurs, succesiv, etapele prevăzute de procedurile medicale în vigoare.

“Totodată, în incinta Institutului de Geriatrie şi Gerontologie ‘Ana Aslan’ Otopeni este acreditată şi funcţionează o tabără cu peste 130 de spaţii de cazare destinată formelor uşoare şi medii pentru pacienţii infectaţi cu COVID-19, iar în clădirea institutului funcţionează Unitatea de Primiri Urgenţe şi se regăsesc spaţiile de cazare pentru personalul care încadrează facilitatea medicală”, conform comunicatului.

Cele mai citite

Cinci legi au fost promulgate de președintele Iohannis. Chirițoiu rămâne șef al consiliului Concurenței până în 2026

Președintele Klaus Iohannis a promulgat în cursul zilei de azi cinci legi. Este vorba printre altele despre legea hărțuirii la locul de muncă, dar...

Securitatea și sănătatea în muncă – serviciu obligatoriu pentru orice afacere din România

Companiile active cu minim un angajat au obligația de a respecta un protocol foarte strict pentru a asigura întregului personal condiții sigure de muncă....

Încercare disperată a avocaților lui Mario Iorgulescu de a-l scăpa de închisoare: „Suferă de leziuni cerebrale încă din copilărie”

Avocaţii lui Mario Iorgulescu încearcă să-l scape pe tânăr de condamnarea de 13 ani şi 8 luni de închisoare pentru omor, susţinând că are...
Ultima oră
Pe aceeași temă