12.2 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiPrimul caz de infecţie cu noul coronavirus în Bucureşti

Primul caz de infecţie cu noul coronavirus în Bucureşti

Acesta este al 12-lea caz de infecţie cu noul coronavirus (COVID-19) confirmat la nivel naţional.

“Este vorba despre un bărbat din Bucureşti, în vârstă de 49 ani, care s-a întors din Italia (Roma) în data de 27 februarie, dintr-o zonă neafectată. Bărbatul s-a prezentat seara trecută la Institutul Naţional de Boli Infecţioase ‘Matei Balş’ cu febră, dar cu simptomatologie care nu intră în definiţia de caz COVID-19.

I s-au recoltat probe şi pentru că persoana a călătorit în Italia s-a decis să se recolteze probe şi pentru testul COVID-19″, precizează sursa citată de Agerpres.

Este primul caz depistat în Bucureşti. Conform primelor sale declaraţii, bărbatul a stat în toată această perioadă la domiciliu, de la revenirea în ţară.

“Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti a solicitat izoleta pentru transportul la Institutul Naţional de Boli Infecţioase şi a demarat ancheta epidemiologică.

S-a început stabilirea contacţilor bărbatului confirmat pozitiv la noul COVID-19, după care va începe recoltarea probelor pentru testare”, a precizat Grupul de Comunicare Strategică.

Cele mai citite

9 persoane rănite și pagube raportate în urma cutremurului din Japonia

Cutremurul care a lovit sud-vestul Japoniei s-a soldat cu 9 persoane rănite şi a provocat pagube, au anunţat joi autorităţile. Seismul cu magnitudinea de 6,6...

ANAF a publicat noile reglementări pentru închiriere sau subînchiriere a bunurilor mobile și imobile

ANAF a publicat miercuri Ghidul dedicat persoanelor fizice care realizează venituri din închirierea de bunuri mobile și imobile. Potrivit sursei citate, contribuabilii care obțin venituri...

MAE: Unul din cele două grupuri de români blocați în Aeroportul din Dubai a ajuns acasă

Unul dintre cele două grupuri de cetăţeni români blocaţi în Aeroportul Internaţional Dubai a revenit în ţară, joi, cu o cursă care a operat...
Ultima oră
Pe aceeași temă