7.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiProcurorii buzoieni, sesizați de ANI în cazul fostului manager al Spitalului de...

Procurorii buzoieni, sesizați de ANI în cazul fostului manager al Spitalului de Psihiatrie de la Săpoca

ANI a anunţat, marţi, că a constatat starea de incompatibilitate a trei persoane cu funcţie de conducere din sistemul medical.

Astfel, potrivit ANI, fostul manager al Spitalului de Psihiatrie Săpoca Popescu Dumitru, în perioada 18 decembrie 2008 – 10 februarie 2017, a exercitat simultan funcţia de manager şi calitatea de preşedinte al Consiliului Director din cadrul Casei de Ajutor Reciproc Spitalul Săpoca I.F.N.

”De asemenea, Agenţia Naţională de Integritate a constatat indicii privind săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii, întrucât persoana evaluată nu a menţionat în declaraţiile de avere depuse în calitate de Manager cuantumul venitului realizat în urma exercitării funcţiilor de Preşedinte al Consiliului de administraţie/director al Casei de Ajutor Reciproc a Salariaţilor Spital Săpoca I.F.N. şi în declaraţiile de interese funcţia de Preşedinte al Consiliului de administraţie/director”, anunţă ANI, conform news.ro.

Din acest motiv, instituţia a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău în vederea verificării indiciilor privind săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii.

De asemenea, ANI a constatat starea de incompatibilitate a şefului Secţiei Psihiatrie I în cadrul Spitalului Clinic Psihiatrie ,,Socola” Iaşi, Donciu Dorina.

”În perioada 16 noiembrie 2016 – 01 iulie 2017 a deţinut funcţia de şef Secţia Psihiatrie I simultan cu calitatea de asociat unic, respectiv de administrator al S.C. Vital Medical Center Memory S.R.L., încălcând astfel dispoziţiile art. 185, alin. (15) şi ale art. 178, alin. (1), lit. g) din Legea nr. 95/2006”, anunţă ANI. 

De asemenea, în incompatibilitate s-ar fi aflat Bartoş Daniela, fost şef de Secţie în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti, care, în perioada 21 ianuarie 2015 – 07 septembrie 2017, a exercitat simultan funcţia de şef de secţie şi o funcţie în una dintre structurile de conducere ale unei alte unităţi spitaliceşti, iar în perioada  22 noiembrie 2016 – 07 septembrie 2017 a exercitat simultan funcţia de şef de secţie şi funcţia de membru în organele de administrare în societăţi reglementate de Legea nr. 31/1990.

Persoanele evaluate au fost informate despre declanşarea procedurii de evaluare şi în afară de Donciu Dorina celelalte au depus puncte de vedere la dosar.

Cele mai citite

Real Madrid își continuă drumul către titlul cu numărul 15 în Liga Campionilor. Va întâlni pe Bayern Munchen în semifinale

Real Madrid s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Manchester City cu scorul de 4-3, la loviturile de...

Bătălia pentru București – de la trivializare, la concept

Alegerile locale din București sunt importante pentru că dau trendul politic pentru celelalte competiții electorale ale anului în curs. Cătălin Cârstoiu pare a rămâne...

Belgia și Cehia vor ca UE să dea noi sancțiuni împotriva influenței Rusiei în viitoarele alegeri europene

Belgia şi Cehia cer ca Uniunea Europeană să adopte noi sancţiuni pentru a contracara influenţa Rusiei în viitoarele alegeri europene, după ce mai multe...
Ultima oră
Pe aceeași temă