10.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăȘtirile zileiProcurorii dau peste BOR: dosare penale, inclusiv pentru o pomană ținută la...

Procurorii dau peste BOR: dosare penale, inclusiv pentru o pomană ținută la o biserică

 Unul dintre aceste vizează o pomană care a avut loc pe 21 martie, în curtea Bisericii „Sfântul Nicolae Socola” din Iaşi.

“1.  La data de 21.03.2020, cu ocazia sărbătoririi Sâmbetei pomenirii morților, la biserica …. din mun. Iași, a avut loc o slujbă cu caracter religios în spațiu deschis, la care a participat un număr mare de persoane, existând suspiciunea de încălcare a măsurilor de prevedere instituite de Ordonanța militară nr. 1 din 2020, constând în interzicerea organizării și desfășurării oricărui eveniment ce presupune participarea a peste 100 de persoane în spații deschise și luarea măsurilor pentru asigurarea distanței de cel puțin un metru între participanți”, scrie Știripesurse.ro.

2. La data de 02.04.2020, reprezentanți din cadrul instituției Prefecturii Iași au sesizat faptul că numitul IKL a fugit din centrul de carantină din jud. Iași, unde executa măsura obligatorie a carantinării începând cu data de 01.04.2020. 3. La data de 02.04.2020, C. I. a părăsit fără aprobare centrul de carantinare situat în mun. Iași. 4. La data de 03.04.2020, C. I. a părăsit fără aprobare centrul de carantinare situat în mun. Iași.

La acest moment cercetările sunt efectuate in rem (cu privire la faptă, n.r.), de către lucrătorii de poliție competenți, sub supravegherea procurorilor desemnați”, se arată într-un comunicat al PJ Iaşi.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă