Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

FOTO: ziarulevenimentul.ro

FOTO: ziarulevenimentul.ro

Prof. dr. Doina Azoicăi, noul preşedinte al Societăţii Române de Epidemiologie

Reunită la Sibiu, la sfârşitul săptămânii trecute, cu ocazia celei de-a 11-a Conferinţe Naţionale de Microbiologie şi Epidemiologie (CNME), Adunarea Generală a Societăţii Române de Epidemiologie şi-a ales o nouă conducere, informează ziarulevenimentul.ro

Rl online 0 comentarii

Astfel, prof. dr. Doina Azoicăi, medic primar epidemiolog, profesor la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Gr.T. Popa” Iaşi va ocupa funcţia de preşedinte, înlocuindu-l pe conf. univ. dr. Emilian Damian Popovici. Cu această ocazie au fost aleşi şi cei patru vicepreşedinţi: dr. Adriana Pistol - directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, dr. Graţiana Chicin - Institutul Regional de Sănătate Publică Timişoara, conf. dr. Daniela Piţigoi - Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti, şi conf. dr. Emilian Popovici, Universitatea de Medicina şi Farmacie „Victor Babeş” Timişoara. Mandatul la conducerea SRE este de 4 ani, până în 2022. „Ne dorim ca în acest mandat Societatea Română de Epidemiologie să susţină interesele profesionale ale membrilor săi, să promoveze specialitatea de epidemiologie, să implementeze şi săîmbunătăţească politicile de Sănătate Publică, cu accent în mod deosebit pe prevenţie. SRE se va implica în îmbunătăţirea periodică a curriculei de pregătire a medicilor rezidenţi prin antrenarea şi participarea directă a acestora pentru optimizarea aspectelor de conţinut şi metodelor pedagogice astfel încât programul săreprezinte un real caracter formator, pentru dobândirea competenţelor şi abilităţilor necesare practicării profesiei”, a declarat prof. dr. Doina Azoicăi, noul preşedinte al Societăţii Române de Epidemiologie.

Scopul Societăţii Române de Epidemiologie este ca, prin exercitarea dreptului de libera asociere, să promoveze starea de sănătate a populaţiei din România, prin mijloace specifice profesional-ştiinţifice şi educaţionale ale specialităţii medicale de epidemiologie.

În România, primele asocieri ale medicilor epidemiologi au fost făcute în perioada 1938-1939. Ulterior, medicii epidemiologi au constituit o asociaţie fără personalitate juridică, numită Societatea Română de Epidemiologie, care a funcţionat până în anul 1989. Din anul 2002, asociaţia a dobândit personalitate juridică.

Comentarii

loading...