12.7 C
București
duminică, 26 septembrie 2021

Programările pe o lună de zile pentru Cartea Electronică de Identitate s-au epuizat în prima zi

Programările, eșalonate pe o lună de zile, pentru a primi Cartea Electronică de Identitate s-au epuizat în prima zi, a anunțat, marți, 3 august 2021, Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

„În ziua lansării proiectului pilot pentru emiterea Cărții Electronice de Identitate, în Municipiul Cluj-Napoca, au fost epuizate toate programările pentru următoarele 30 de zile. Astfel, în acest moment, aproximativ 450 de persoane au optat pentru emiterea noii Cărți de Identitate Electronice. În funcție de modul în care se va derula proiectul pilot pe parcursul a două luni, începând cu 1 octombrie, se va putea deschide și un al doilea ghișeu, ajungându-se astfel la posibilitatea prelucrării a 30 de solicitări zilnic”, anunță comunicatul transmis de MAI.

„Noua carte electronică de identitate va permite titularului autentificarea în Platforma informatică de asigurări de sănătate și va asigura suportul tehnic necesar în vederea folosirii semnăturii electronice, pentru reducerea birocrației în relațiile cetățeanului cu autoritățile publice. Emiterea cărții electronice de identitate este rezultatul unei colaborări inter-instituționale, fiind un moment crucial pentru ceea ce înseamnă atât parcursul instituțional al serviciilor publice, cât și facilitățile de care cetățeanul român va putea beneficia odată cu deținerea noului document”, a declarat ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă