15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăȘtirile zileiProiect ambițios pentru dezvoltarea stațiilor de încărcare a mașinilor electrice

Proiect ambițios pentru dezvoltarea stațiilor de încărcare a mașinilor electrice

În cadrul parteneriatului, Altex va deveni acționar Axionet IoT, cu un pachet de 30% părți sociale, urmând a contribui la extinderea rețelei de stații de încărcare a mașinilor electrice și furnizarea de servicii în domeniul energiei verzi pentru clienții interni și externi ai grupului.

„Atragerea unui astfel de partener puternic ne permite continuarea proiectelor pentru furnizarea de servicii de încărcare a mașinilor electrice și hibride plug-in și accentuarea investițiilor în producția de energie din surse regenerabile, pentru a susține mobilitatea viitorului, care va fi caracterizată printr-un nivel ridicat de digitalizare și sustenabilitate”, a declarat Gabriel Ioniță, director general Axionet și fondator Polyfazer.

„Acest proiect reiterează capacitățile și interesul companiei pentru inovație și facilitarea dezvoltării tehnologice. Direcțiile principale de dezvoltare pentru Altex în viitorul apropiat includ implementarea unei infrastructuri de stații de încărcare pentru mașini electrice și hibride plug-in, implementarea de soluții pentru producția de energie solară, precum și optimizarea consumului propriu de energie”, a declarat Dan Ostahie, proprietar și CEO Altex România.

Axionet va prelua cât de curând implementarea, managementul și operarea soluțiilor și serviciilor pentru energie verde din cadrul rețelei de magazine Altex, pentru clienții interni și externi ai grupului. Compania va continua, în paralel, dezvoltarea rețelei de stații de încărcare electrică, prin unități noi și integrarea unor puncte funcționale în rețea, crearea de soluții inteligente de administrare și comercializarea de soluții pentru furnizarea serviciilor de încărcare a mașinilor electrice si hibride plug-in, pentru persoane fizice, juridice și instituții publice.

Polyfazer este un proiect dezvoltat în România din 2017, care a evoluat rapid, în special în ultimul an, pe piața locală, având în acest moment o valoare de piață estimată de circa două milioane de euro. Soluția Polyfazer facilitează comunicarea directă și în timp real cu echipamentele de încărcare, precum și rezervarea și plata directă dintr-o aplicație mobilă dedicatăm plata directă cu cardul bancar sau cea prin SMS.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Irina Begu, în sferturile de finală ale turneului WTA din Antalya

Irina Begu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 125 de la Antalya, după ce a învins-o în două seturi pe croata...

Preşedintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, încă 60 de zile de control judiciar

Procurorii anticorupţie au prelungit cu încă 60 de zile măsura preventivă a controlului judiciar faţă de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Iulian Dumitrescu, au...

Tarifele polițelor de asigurare obligatorie rămân plafonate până la 30 iunie 2024

Executivul a aprobat actul normativ promovat de Ministerul Finanțelor și elaborat de Autoritatea de Supraveghere Financiară prin care prelungește cu trei luni perioada de...
Ultima oră
Pe aceeași temă