Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Proiect: Autorităţile publice locale, obligate să asigure iluminatul public al trecerilor de pietoni

Proiect: Autorităţile publice locale, obligate să asigure iluminatul public al trecerilor de pietoni

Deputatul PMP Ionuţ Simionca a depus la Senat un proiect prin care autorităţile publice locale vor fi obligate să asigure iluminatul public al trecerilor de pietoni nesemaforizate pe drumurile internaţionale, naţionale şi judeţene.

Rl online 0 comentarii

Prevederile ar intra în vigoare la un an de la publicarea legii, informează Mediafax.

Iniţiativa legislativă, semnată de 52 de parlamentari de la PMP, PNL şi PSD propune completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

Astfel, conform proiectului, va fi introdus un nou alieant la articolul 72 din OUG care prevede: "Autorităţie administraţiei publice locale au obligaţia să asigure iluminatul public al trecerilor pentru pietoni nesemaforizate, semnalizate prin indicatoare sau marcaje, de pe sectoarele de drumuri internaţionale «E», drumuri naţionale şi drumuri de interes judeţean situate în intravilanul localităţilor, prin utilizarea sistemelor de iluminat public performante din punct de vedere energetic."

"Statisticile demonstrează că, peste tot în lume, trecerile pentru pietoni reprezintă un risc crescut de accidente rutiere pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte. Au fost efectuate nenumărate studii privind trecerile de pietoni şi concluzia a fost unanimă: realizarea unui iluminat adecvat pe timpul nopţii îmbunătăţeşte în mod cert siguranţa participanţilor la trafic. Prin urmare, locul în care pietonii traversează strada trebuie să fie foarte vizibil pentru şofer atât pe timpul zilei, cât şi pe timpul nopţii", explică deputatul PMP, în expunerea de motive a proiectului.

Ionuţ Simionca conchide că "adoptarea acestei iniţiative va aduce o contribuţie semnificativă la asigurarea desfăşurărţii fluente şi în siguranţă a circulaţiei pe drumurile publice, precum şi la ocrotirea vieţii, integrităţii corporale şi a sănătăţii persoanelor participante la trafic", conform sursei citate.

Proiectul a fost depus la Senat, primă cameră sesizată, iar Camera Deputaţilor este for decizional pe iniţiativa legislativă.

Comentarii

loading...