17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecial"Iulius Group" a deschis la Timisoara cel mai mare complex-mall din Romania

“Iulius Group” a deschis la Timisoara cel mai mare complex-mall din Romania

Dezvoltarea economica si comerciala a capitalei Banatului a intrat, de sambata, intr-o noua etapa, prin inaugurarea celui mai mare complex comercial de tip mall din vestul Romaniei. Cu o suprafata totala construita de 83.000 de metri patrati si o investitie de 45 de milioane de euro, “Iulius Mall Timisoara” este considerat cel mai curajos proiect al companiei “Iulius Group”.
Partenerul principal al acestui proiect de tip greenfield este Banca Comerciala Romana, de unde a fost contractat un credit de 37 de milioane de euro. Impozanta constructie a inceput acum un an si jumatate si a implicat fortele a peste 2.000 de oameni, pentru ca, la final, sa dea de lucru altor 2.000 de angajati.
Mall-ul dispune si de cea mai mare parcare gratuita din Timisoara, cu 1.500 de locuri. Desi mai este ceva de lucru la complexul comercial, mii de timisoreni si oaspetii oficiali au fost primiti la inaugurare cu multa nerabdare, surprize, promotii si concerte, iar conducerea grupului investitional le-a promis ca pana in primavara anului viitor marile atractii vor fi complet functionale. Este vorba despre complexul de cinematografe, piscina si patinoarul.
Pana atunci, insa, investitorii mizeaza pe un numar anual de vizitatori de peste 12 milioane si o cifra de afaceri de peste 100 de milioane de euro. Pe cele patru nivele si o terasa, oferta este pe masura: 210 magazine cu brand-uri nationale si internationale, noua fast-food-uri, facilitati sportive, casino, servicii, o multitudine de cafenele, restaurante etc.
“Iulius Mall Timisoara” indeplineste patru functii diferite, dupa modelul american: comercial, social, cultural si de distractie. Mall-ul din Timisoara este, de fapt, cel mai mare complex de acest gen din intreaga euroregiune.
De altfel, la inaugurare au participat vizitatori din Arad, Lugoj, Deva, Resita Caransebes, Oradea, Szeged, Bekescsaba, Gyula, Vrsac, Novi Sad, astfel incat numarul de vizitatori aproape ca a depasit capacitatea de cazare a orasului. “In doi-trei ani va trebui sa ne extindem pentru ca multi clienti au ramas pe listele de asteptare”, a precizat, la inaugurare, presedintele “Iulius Group”, Iulian Dascalu.
Noile branduri nationale si internationale precum Dinasty, Il Passo, Mihai Albu, Bata, Elegance, Mango, Guess, BSB Fashion, Camel Activ, Bata, Azzaro, Stefanel si Steilmann au prezentat o oferta deosebit de diversificata, iar ceea ce este poate si mai important e faptul ca preturile au fost pentru toate buzunarele. Cel mai mare electrocomplex din Romania, “Media Galaxy”, supermarketul “Univers'All” cu peste 14.000 de produse, precum si “Kids Land”-ul care a oferit spectacole deosebite pentru copii, au reprezentat atractii majore ale mall-ului. “Deschiderea celui mai mare mall din vestul tarii – "Iulius Mall Timisoara" ne-a adus o cifra-record de vanzari. Numarul de clienti a depasit estimarile noastre, la casele de marcat fiind intotdeauna foarte multa lume. Preturile bune si diversitatea mare de produse – peste 14.000 – au avut un succes deosebit in randul cumparatorilor. Acestia au fost rasplatiti cu bonus-carduri si taloane de tombola, premiul fiind un autoturism Citroen C2, ce va fi oferit in data de 26 noiembrie 2005”, a afirmat directorul de Marketing al “Univers'All”, Hakan Gun.
“Sunt convinsa ca va avea succes, si odata cu el si magazinul Steilmann care si-a adus cu ocazia inaugurarii cea mai noua colectie de toamna-iarna. Confectiile noastre, executate in serie mica au fost bine primite de clienti chiar de la deschidere, situatie resimtita in volumul crescut al vanzarilor” a spus si Maria Daiana Ogica, Advertising Buyer Steilmann.

Cele mai citite

Fostul președinte Ion Iliescu, audiat acasă de procurori, în dosarul Mineriadei

O echipă de anchetatori de la Parchetul General a mers, vineri dimineaţa, la locuinţa lui Ion Iliescu, pentru a-l anunţa pe fostul preşedinte că...

Crizele și economia

Organizările au, fiecare, o finalitate a cărei satisfacere asigură identitatea. Multe întâmpină azi dificultăți, dar și  crize.  Este criză atunci când dificultățile periclitează...

Sorina Pintea, condamnată la închisoare

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătăţii, a fost condamnată la 3 ani şi 6 luni cu executare, printr-o sentinţă pronunţată, astăzi, de Tribunalul Cluj."În...
Ultima oră
Pe aceeași temă