14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecial"Vanatorii din adancuri" rescriu istoria maritima

“Vanatorii din adancuri” rescriu istoria maritima

Cu premiera pe 10 iunie, de la ora 9.00, pe canalul National Geographic, fiecare episod al documentarului “Vanatorii din adancuri” va relata povestea epavei – evenimentele istorice si personajele legendare implicate, circumstantele care au adus ambarcatiunea in acel loc si, foarte des, evenimentele tragice care au condus la scufundarea acesteia.
Distrusa in 1811, corabia de comert cu blanuri Tonquin se afla undeva pe coasta de vest a Americii de Nord. Una dintre cele mai renumite epave din istorie, daca va fi descoperita, Tonquin va deveni cea mai veche epava cunoscuta din Pacificul de Nord. Apreciatul explorator maritim Clive Cussler a spus ca un vas poate fi gasit numai cand este pregatit pentru aceasta.
Intr-un sezon complet nou, apreciata serie “Vanatorii din adancuri” se intoarce pentru noi aventuri maritime cu Mike Fletcher si echipa sa, formata din renumiti arheologi marini si cautatori de epave. Luptand cu efectele scaderii de presiune si cu un echipament greu de 136 kg in spate, in cele mai periculoase ape de pe planeta, exploratorii nu au lasat nici un colt de apa necercetat.

Primele submarine

Undeva in apele intunecate si poluate ale raului East River din New York si odihnindu-se in apele cristaline ale Insulelor Pearl din Panama se afla doua submarine din secolul al 19 lea – unul construit de John Philip Holland, parintele submarinului modern, si celalalt, o remarcabila inventie a unui imigrant german al carui nume a cazut in obscuritate, Julius Kroehl. Episodul “In cautarea primelor submarine” ii urmareste pe “Vanatorii din adancuri” pe parcursul celei mai recente descoperiri, in timp ce se scufundau in cautarea celor doua ambarcatiuni submarine – ambele constituind pasi importanti in incercarea omului de a cuceri adancimile apelor.

Modelele aviatice Avro Arrow

In adancurile apelor unui poligon de testare a armelor din timpul razboiului rece se afla un indiciu impresionant, care poate face lumina in misterul lui Avro Arrow, cel mai faimos avion supersonic cu reactie al Canadei. Construit in timpul razboiului rece, acest avion trebuia sa combata bombardierele sovietice ce transportau arme de distrugere in masa spre America de Nord. Dar de indata ce a fost construit, modelul Avro Arrow a si disparut – distrus ca urmare a unui ordin venit de la cel mai inalt nivel. “Vanatorii din adancuri” s-au aventurat sa descopere o conexiune necunoscuta anterior intre acest avion controversat, spioni sovietici, crima si Saddam Hussein.

Submarinul U-215

Pierduta in valurile golfului Georges din nordul Atlanticului se afla fantoma submarinului german disparut, U-215. In timpul celui de-al doilea razboi mondial, Hitler a trimis grupuri de submarine U-boat catre tarmurile Americii de Nord cu misiunea de a prada cargourile aliatilor ce sustineau masina de razboi a lui Churchill. Imediat dupa ce a scufundat vasul Liberty Ship USS Alexander Macomb, U-215 a disparut misterios. Infruntand unele dintre cele mai periculoase ape de pe planeta, “Vanatorii din adancuri” se imbarca in cea mai grea misiune de scufundare de pana acum: “Misiunea continua – In cautarea submarinului U-215”. Ei vor naviga in larg, incercand sa localizeze acest lup al oceanului din timpul celui de-al doilea razboi mondial.

Cele mai citite

Nicu Ștefănuță a depus plângere la CNCD împotriva preotului Nicolae Tănase, din cauza declarației revoltătoare la adresa femeilor abuzate sexual

Europarlamentarul independent Nicu Ștefănuță, vicepreședinte al Grupului Verzilor din Parlamentul European, a depus o plângere la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) împotriva preotului...

Un fost jucător al Realului ar putea deveni antrenorul celor de la Bayern Munchen

Potrivit unui raport vineri al DPA, există mari șanse ca Zinedine Zidane să semneze cu Bayern Munchen pentru a prelua conducerea echipei începând din...

Diversitatea ochelarilor: opțiuni remarcabile care îți atrag atenția

În căutarea perechii perfecte de ochelari, oamenii descoperă o gamă largă de opțiuni care depășesc simpla corectare a vederii. Dincolo de funcționalitatea lor esențială,...
Ultima oră
Pe aceeași temă