13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecial"Zilele Bistritei" inghit peste un miliard de lei din bugetul local

“Zilele Bistritei” inghit peste un miliard de lei din bugetul local

Consilierii locali din Bistrita au aprobat, in ultima sedinta extraordinara, alocarea sumei de peste un miliard de lei pentru organizarea editiei din acest an “Zilelor municipiului”. Primarul orasului, Vasile Moldovan, a afirmat ca banii vor fi cheltuiti pentru amenajarea scenei de spectacole care va fi amplasata in zona centrala, pentru plata formatiilor si artistilor invitati, dar si pentru cazarea si programul oaspetilor straini din orasul german Herzogenrath, care, in frunte cu primarul de acolo, vor veni pentru a semna carta de infratire intre Bistrita si Herzogenrath.
In prima zi a manifestarilor, programata pentru 15 iulie, va avea loc o sedinta festiva a Consiliului Local, urmata de o receptie data de primar in cinstea oficialitatilor participante, dupa care va avea loc o parada a formatiilor artistice participante, concursuri sportive si demonstratii, vernisarea unor expozitii, concerte de fanfara si concerte folk.
In cea de-a doua zi se va deschide un targ filatelic, se va semna carta de infratire cu orasul Herzogenrath, va incepe o noua editie a concursului de interpretare “Stelute bistritene”, iar ziua se va incheia cu concerte pop-rock-dance.
In ultima zi, vor fi organizate festivitatile de premiere a participantilor la concursuri. Pe scena din centrul istoric vor urca trupe de teatru de copii si adulti, va avea loc un concert de muzica traditionala germana si un concert folcloric. Manifestarile se vor incheia cu un foc de artificii.
O comisie formata la nivelul Consiliului Local se va ocupa de organizare si va monitoriza felul in care va fi cheltuit bugetul alocat acestei manifestari.
Din comisie face parte inclusiv artistul popular Alexandru Pugna, consilier municipal PSD, care ar putea evolua si el la spectacolele organizate cu acest prilej.

Cele mai citite

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Guvernul a decis ca valabilitatea cardurilor de energie să fie prelungită până pe 31 mai, cu încă două luni față de termenul inițial. Aceasta...

În Rusia circulă zvonuri că doi suspecți implicați în atentatul de la Moscova au murit în arest

Doi dintre suspecții pe care Rusia i-a reținut după atacul terorist de la Moscova, din 22 martie, ar fi murit în arest. Acest zvon este...

USR: Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor

Reprezentanţii USR consideră că Guvernul PSD-PNL ''minte'' atunci când spune că reduce facturile românilor şi că, de fapt, continuă să întreţină schema prin care oamenii...
Ultima oră
Pe aceeași temă