15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecial160 de avansari

160 de avansari

Politia de Frontiera Romana aniverseaza 141 de ani de existenta. Cu aceasta ocazie, la sediul Directiei Politiei de Frontiera Constanta a avut loc o festivitate in cadrul careia directorul directiei, Tudorel Ene, si seful Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera, Adi Octavian Toba, au transmis mesajele de felicitare din partea sefului Politiei de Frontiera si a altor personalitati politice.
Totodata, evenimentul a fost marcat si prin avansarea in grad a mai multor politisti de frontiera. Purtatorul de cuvant al Directiei Politiei de Frontiera Constanta, inspector principal Zinaida Feodot, a declarat ca anul acesta au fost avansati 50 de ofiteri si 107 agenti.
Festivitatea a fost incheiata cu un exercitiu demonstrativ realizat de Detasamentul de Interventii al Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Constanta impreuna cu luptatorii DIAS Constanta.
In timpul unei retineri a mai multor traficanti de persoane, unul dintre acestia a reusit sa scape si a luat un ostatic, apoi s-a baricadat intr-un imobil din apropiere. Dupa o interventie in forta, trupele speciale au reusit sa-l imobilizeze pe infractor si sa-l salveze pe ostatic.
Totodata, in prag aniversar, politistii de frontiera au primit in dotare opt salupe de ultima generatie, pentru supraveghere si patrulare pe mare. Cinci dintre acestea vor ramane la Constanta, trei se vor duce la Mangalia si patru la Sulina.
In acelasi timp, pentru patrularea pe linia de frontiera au fost primite si 14 ATV-uri care vor executa si misiuni de urmarire a celor care trec ilegal granita in zonele greu accesibile.

Cele mai citite

Modificări ale liniilor STB 90 și 201

Începând de sâmbătă, 30.03.2024, traseele liniilor urbane 90 și 201 se comasează, urmând ca noul traseu organizat între terminalele „Arena Națională” și „Semănătoarea” să...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Guvernul a decis ca valabilitatea cardurilor de energie să fie prelungită până pe 31 mai, cu încă două luni față de termenul inițial. Aceasta...

Curățenia de primăvară bate la ușă! Pregătește-te cu produse profesionale care să-ți facă munca mai ușoară!

Anotimpul renașterii, cel în care revine prospețimea și aduce cu sine prospețimea și căldura, primăvara este și momentul ideal pentru a face curățenie în...
Ultima oră
Pe aceeași temă