13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialActiune pentru recuperarea unor turisti belgieni, rataciti in Muntii Apuseni

Actiune pentru recuperarea unor turisti belgieni, rataciti in Muntii Apuseni

Salvamontistii au actionat pentru recuperarea a doua grupuri de turisti belgieni, ratacite, de sambata dupa-amiaza, in Muntii Apuseni.
Coordonatorul Serviciului Salvamont din statiunea Stana de Vale, Paul Sav, a declarat ca patruzeci de persoane au urcat muntele in grup organizat, insa zece dintre ei au plecat inaintea celorlalti.
Fara sa-i mai astepte pe colegii lor, turistii au urcat pana deasupra cascadei Bohodei, ajungand in apropierea statiunii Stana de Vale.
Cand au realizat ca au pierdut legatura cu restul grupului, ei s-au oprit intr-o poienita, unde au fost gasiti, duminica, in jurul orei 2.00, de catre membrii uneia din cele doua echipaje de salvamontisti alertate inca din seara precedenta. Strainii au fost cazati peste noapte in gospodaria unui localnic.
Grupul mare de turisti a fost gasit de al doilea echipaj al Serviciului Salvamont, care l-a ajutat sa se intoarca, in noaptea de sambata spre duminica, in tabara din Valea Leului, unde este cazat.
Cei mai multi dintre belgieni nu au avut probleme de sanatate, cu exceptia a cinci tineri care au suferit socuri hipotermice.
“Gasirea a fost ingreunata de ploaia care a tinut in loc, zeci de minute, echipele de salvare”, a adaugat Paul Sav, unul dintre membrii Salvamont.

Cele mai citite

Corespondentul rus de război Semion Eremin a fost ucis într-un atac cu drone

Corespondentul rus de război Semion Eremin, care lucra pentru cotidianul rusesc Izvestia, a fost ucis vineri într-un atac cu drone ucrainene în sud-estul Ucrainei,...

Marcel Ciolacu îi ia apărarea Gabrielei Firea: “N-a avut nicio treabă cu azilele groazei”

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat sâmbătă că Gabriela Firea nu a avut nicio implicare în gestionarea azilelor groazei, iar problemele existente erau deja cunoscute,...

Emma Răducanu, eliminată de Iga Swiatek în semifinalele turneului de la Stuttgart

Jucătoarea poloneză de tenis, Iga Swiatek, ocupanta locului 1 în clasamentul WTA și principala favorită la turneul WTA 500 de la Stuttgart, Germania, s-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă