16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialAJOFM a cerut falimentul unei firme inchise de un an

AJOFM a cerut falimentul unei firme inchise de un an

ALBA. Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Alba a solicitat Tribunalului declansarea procedurilor de lichidare judiciara si faliment pentru o firma care nu mai functioneaza de un an. Este vorba despre SC “Wolf Sales” SA Blaj, care a functionat doar doi ani, societatea fiind inchisa dupa un conflict “financiar” intre patron si Administratia Finantelor Publice.
Demersul AJOFM a avut la baza faptul ca firma a incasat de la bugetul asigurarilor sociale pentru somaj aproximativ 460 milioane de lei reprezentand contravaloarea alocatiilor de care a beneficiat ca urmare a angajarii a 13 persoane. Conform legii, cei 13 trebuiau sa fie mentinuti ca angajati ai societatii pe o perioada de doi ani, insa acest lucru nu s-a intamplat.
“Wolf Sales” SA a avut ca obiect de activitate fabricarea articolelor de lenjerie de corp si a avut in cei doi ani, cat a functionat, rezultate financiare negative. In 2002, firma a avut pierderi de 1,1 miliarde lei, raportate la o cifra de afaceri de 5,7 miliarde lei. Un an mai tarziu, situatia firmei s-a agravat, in sensul ca pierderile au ajuns la peste 4 miliarde lei, cu toate ca valoarea cifrei de afaceri a crescut la 11 miliarde.
Investitia esuata de la Blaj, in valoare de 1,5 milioane de dolari, a apartinut unui cetatean american, George Ehrnstein. La sfarsitul lui 2004, “Wolf Sales” a fost executata silit de Administratia Financiara pentru o datorie la bugetul statului de numai 87.000 de dolari. Bunuri imobile, evaluate la peste 900.000 de dolari, au fost vandute la licitatie cu doar 277.000 de dolari.
Faptul ca a beneficiat de o mana de lucru necalificata, cu randament de 20-30 la suta, nu i-a permis sa obtina rezultatele financiare scontate. In momentul opririi activitatii, firma avea aproximativ 300 de angajati.
Bunurile, aflate in proprietatea “Wolf Sales”, au fost vandute prin licitatie publica. Cumparatorul a platit 277.000 de dolari pentru imobilul achizitionat.

Cele mai citite

Petre Roman, la Parchetul General, în Dosarul Mineriada. FOTO

Fostul premier Petre Roman, s-a prezentat, astăzi, la sediul Parchetului General, pentru a lua la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare...

ONV LAW își extinde echipa de avocați și își mărește portofoliul de proiecte cu 20%, în primele 3 luni ale anului

ONV LAW, una dintre cele mai dinamice case de avocatură din România, își extinde echipa cu 6 noi avocați, ca urmare a creșterii portofoliului de...

Preţurile la electricitate şi gaze în UE au scăzut în 2023, după explozia din 2022 (Eurostat)

Facturile la electricitate şi gaze ale consumatorilor europeni au scăzut în a doua jumătate a anului trecut, după creşterea care a început după războiul...
Ultima oră
Pe aceeași temă