16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialAngajatii SC "Drumuri si Poduri" SA Mures ameninta ca vor bloca soselele

Angajatii SC “Drumuri si Poduri” SA Mures ameninta ca vor bloca soselele

TARGU-MURES. Sindicatul din cadrul SC “Drumuri si Poduri” SA Mures ameninta cu blocarea soselelor din judet daca actionarul unic al firmei, respectiv CJ, nu va prezenta un program clar de privatizare.
Liderii sindicali sustin ca intreaga responsabilitate in ceea ce priveste starea in care a ajuns societatea apartine factorului politic si alesilor judeteni care au intreprins masuri de “subminare a firmei”.
Potrivit liderului sindical din cadrul “Drumuri si Poduri” SA, Alexandru Chertes, distrugerea societatii chiar de catre Consiliul Judetean, care este actionarul unic al firmei, este facuta in interesul unor societati private din domeniu.
“CJ se manifesta politic, am pierdut toate licitatiile pentru desza-pezire, iar motivul este ca se doreste scoaterea noastra de pe piata si intrarea unor firme private”, a declarat Chertes.
Reprezentantul angajatilor cere convocarea de urgenta a Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor a SC “Drumuri si Poduri” si a spus ca banuieste ca in spatele destabilizarii firmei s-ar afla anumite persoane din anturajul alesilor judeteni si chiar consilieri care conduc din umbra societati de profil.
Nu in ultimul rand, Chertes, care a anuntat ca pe 23 noiembrie va avea loc un miting de protest, a spus ca societatea are probleme chiar din cauza actionarului unic. Aceasta, deoarece Consiliul Judetean “a uitat” sa-si onoreze datoriile fata de societate, astfel ca in acest moment datoriile “Drumuri si Poduri” SA fata de furnizori se ridica la 21 miliarde lei, in timp ce are de incasat 18 miliarde lei.
Referitor la anuntatele concedieri colective care vor lovi firma, liderul sindical sustine ca acestea au rolul de a bloca operational firma. “Am fost terminati din punct de vedere tehnic, economic, iar acum se incearca si numeric”, a adaugat Chertes.

Cele mai citite

NATO a exersat trimiterea rapidă a trupelor în România

Conducerea NATO a verificat capacitatea de a-și trimite rapid trupele în România, prin Slovenia și Ungaria, în cadrul unui exercițiu care s-a numit Eagle...

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...

Preţurile la electricitate şi gaze în UE au scăzut în 2023, după explozia din 2022 (Eurostat)

Facturile la electricitate şi gaze ale consumatorilor europeni au scăzut în a doua jumătate a anului trecut, după creşterea care a început după războiul...
Ultima oră
Pe aceeași temă