22.8 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialAutomobilistii vor lua startul la Piata Presei Libere

Automobilistii vor lua startul la Piata Presei Libere

Pe 25 august, la Piata Presei Libere, 17 echipaje din Romania si Italia vor lua startul la cea de a VI-a editie a raliului international Carpati Retro. Participantii vor concura pe masini fabricate in perioada 1959-1980. La start vor fi prezente marci celebre precum: Morgan, Mercedes, Alfa Romeo, Opel, Citroen, Fiat, Land Rover, Triumph, Austin, Mercury si nu in ultimul rand ARO. In locatia de start va fi expus si cel mai vechi automobil din Romania, Ford T Phaeton din 1914.
Traseul raliului insumeaza 241 km si va fi urmatorul: 25 august – Bucuresti-Targoviste-Sinaia (139 km); 26 august – Sinaia-Poiana Brasov (53 km); 27 august – Brasov-Cheia (52 km). Pe 26 august este programata o proba speciala de indemanare in Poiana Brasov, la ora 12,30, in parcajul hotelului Caprioara – Poiana Mica, iar pe 27 august, incepand cu ora 10, va putea fi vizitata o expozitie in Piata Sfatului din Brasov.
Organizatorii raliului, care va avea loc in perioada 25-28 august, sunt: RETROMOBIL CLUB ROMANIA (RCR), Asociatia Nationala a Posesorilor si Restauratorilor de Vehicule Istorice si Autoritatea Nationala FIVA.
Raliul International CARPATI RETRO este cel mai important eveniment dedicat vehiculelor istorice organizat in Romania, adunand an de an la start adevarate bijuterii tehnice sub motto-ul RCR: “Bijuteriile noastre au roti”.
Traditionalul raliu international CARPATI RETRO a capatat incepand cu anul 2001 un caracter international (13 echipaje din Italia si Bulgaria).
Activitatea Retromobil Club Romania se constituie intr-un demers cultural, de instruire a noilor generatii cu privire la istoria masinilor, Romania fiind in topul primelor zece tari din Europa care au introdus automobilul si a sasea tara in care s-au organizat curse de automobile. Membrii clubului detin peste 200 de vehicule istorice, dintre care 35 fabricate in perioada antebelica, o performanta, date fiind exporturile ilegale de dupa 1989. RCR s-a facut cunoscut si apreciat atat in tara, cat si in strainatate, unde tot mai multe cluburi isi manifesta dorinta de a participa la Raliul International CARPATI RETRO. Din nefericire, Romania este unul din putinele state europene care nu detine un muzeu al Automobilului, astfel incat RCR face oficiul de “muzeu pe roti” ori de cate ori organizeaza un eveniment.

Cele mai citite

Tesla se restructurează: mai mult de 10% din angajații companiei la nivel global vor fi puși pe liber

Tesla va concedia peste 10% din cei 140,473 de angajaţi ai companiei la nivel global, potrivit unei note interne redactată de Elon Musk, scrie...

Klaus Iohannis participă la reuniunea extraordinară a Consiliului European

Președintele României, Klaus Iohannis, va participa, în perioada 17-18 aprilie 2024, la reuniunea extraordinară a Consiliului European, care va avea loc la Bruxelles, Regatul...

FOTO. Loredana Groza, ca la 20 de ani. Vedeta a pozat în colanți

Loredana Groza, cunoscută pentru prezența sa în industria muzicală românească, a captat atenția publicului cu ultimele sale fotografii distribuite pe rețelele de socializare. Însă...
Ultima oră
Pe aceeași temă