6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialAVAS a blocat conturile pentru 12 firme din Valea Jiului

AVAS a blocat conturile pentru 12 firme din Valea Jiului

Autoritatea de Valorificare a Activelor Statului (AVAS) a blocat conturile a 12 societati din Valea Jiului, pentru restante mari la plata sumelor catre bugetul de stat, respectiv stopajul la sursa. Printre debitori se numara societatile de gospodarire locale, Statia de Salvare Miniera, dar si Comapnia Nationala a Huilei (CNH) Petrosani, aflata de ani buni in fruntea topului datornicilor, cu sume restante de mii de miliarde de lei.
Printre firmele “de succes” inregistrate ca mari debitori catre buget se numara “Universal Edil” din orasul Vulcan, “Termoprest” Petrila, “Citadin” Aninoasa si “Gospodarie Prest Com” Petrosani. Lista continua cu “Salvamin” Petrosani – societatea care are ca obiect de activitate salvarea ortacilor, “Protector International” – firma care se ocupa de paza unitatilor miniere.
Cel mai mare datornic din Valea Jiului este, insa, CNH, a carei conduceri a reusit, ieri, sa deblocheze conturile, dupa ce a achitat 3,7 miliarde lei, o transa din datoria totala. Directorul general al companiei, Daniel Surulescu, a declarat ca a achitat suma poprita in contul datoriilor istorice din perioada 1993-2003, adica stopajul la sursa. “S-a mai intamplat sa avem conturile blocate, datoriile fiind foarte mari. De fapt, la totalul datoriei se adauga penalizari si majorari de intarziere, pe care nu le putem plati”, a spus Surulescu.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă