8.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialAveti ce vedea si invata la Muzeul Satului

Aveti ce vedea si invata la Muzeul Satului

Pana pe 7 august, intre orele 10-14, va fi o animatie neobisnuita pe ulitele Muzeului Satului. Timp de trei saptamani se desfasoara, la vederea curiosilor, Tabara de creatie “Vara pe ulita”.

Desi inscrierea la cursurile de initiere pentru copii i-a costat pe parinti 800.000 de lei, listele la toate cele 18 sectiuni fusesera inchise ieri. Muzeograful Marina Monoranu, coordonator program, ne-a spus ca s-au inscris aproape 400 de elevi, intre 9 si 19 ani. Cele mai solicitate cursuri de initiere in tainele mestesugurilor au fost pentru olarit si modelaj, fascinante pentru copii.
Parintii si bunicii care nu si-au putut inscrie copiii si nepotii la aceste cursuri ii pot duce in aceasta perioada sa viziteze tabara si sa priveasca atelierele de olarit, modelaj, oua incondeiate, tesaturi, sculptura in lemn, picturi de icoane pe sticla sau lemn, instrumente muzicale, podoabe, impletituri, aranjamente decorative etc. Daca sunt in Muzeul Satului la ora 12, copiii vizitatori pot participa, alaturi de cursanti, la diverse jocuri distractive. Astazi, la jocurile copilariei (sotron, cobilita, “baza”, fazan). Miercuri, dupa jocurile de la ora 12 (coarda, saci etc.), la ora 13 – intalnire cu ansamblul “Doruletul” din Arges. Joi, 21 iulie, la ora 12, concurs de pictura “Sf. Ilie in viziunea copiilor”, iar vineri, la ora 12, vizitatorii vor putea invata jocurile populare Hora, Braul, Sarba, Perinita.
Muzeul Satului se poate vizita zilnic, intre orele 9-19, dar Tabara de creatie este deschisa intre orele 10-14. Intrarea in muzeu pentru copiii sub 7 ani si pensionari este gratuita, pentru elevi si studenti – 15.000 lei biletul, iar pentru adulti – 50.000 lei biletul.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă