17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialAviatorii unitatii din Campia Turzii, chemati in Norvegia la cel mai mare...

Aviatorii unitatii din Campia Turzii, chemati in Norvegia la cel mai mare exercitiu NATO

Militarii de la Baza 71 Aeriana din Campia Turzii (judetul Cluj) participa la cel mai important exercitiu aviatic NATO al anului. Acesta se va desfasura la inceputul lunii septembrie, in Norvegia. Pilotii militari si personalul tehnic au plecat, duminica in jurul amiezii, din Campia Turzii.
In Norvegia va ajunge un detasament format din 43 de militari, dintre care opt piloti. Ei au plecat inspre baza aeriana Oerland, unde vor indeplini misiuni de navigatie aeriana tactica, de lupta, de politie aeriana si de atac la sol, in conditii de teren dificil. Plecarea fost precedata de cateva zboruri de pregatire.
Soldatii clujeni vor face patru escale inainte de a ajunge la destinatie, respectiv la Timisoara, in Germania, in Danemarca si in sudul Norvegiei. Detasamentul de zbor care a decolat de pe baza 71 aeriana de la Campia Turzii este format din 3 avioane MIG 21 Lancer, personal navigant, tehnic si de asigurare a zborului, plus avioane de transport de tip Antonov.
Exercitiul “NATO AER MEET” 2005 Ð Bold Avenger se va desfasura intre 3 si 15 septembrie. El va fi organizat si condus de la baza aeriana Ramstein. Locul exercitiului este pe aerodromul Oerland, situat la aproximativ 50 de kilometri vest de orasul Trondheim.
Romania va participa cu trei aeronave MIG 21 Lancer, piloti, ofiteri de stat major, dar si observatori militari.
Aviatorii romani vor face schimb de experienta cu omologii lor din celelalte state NATO. In timp ce soldatii din tara noastra vor explica participantilor cum se intretin si cum functioneaza MIG-urile 21 Lancer, partenerii de coalitie ii vor invata pe acestia despre avioanele de lupta avute de ei in dotare. Pilotii romani sustin ca meseria lor este una dintre cele mai pasionante, dar nu lipsite de pericole.
La exercitiu vor participa toate tarile NATO. Dintre tarile nou-admise in Alianta Nord-Atlantica, Romania este singurul partener acceptat cu drepturi depline.

Cele mai citite

Jack Grealish ar putea ajunge alături de Horațiu Moldovan! Atletico a pus ochii pe englez

În vârstă de 28 de ani, Jack Grealish își dorește să părăsească Manchester City la finalul acestui sezon. Cunoscut pentru talentul său în atac,...

Tichetele casnice: cum le pot folosi firmele și persoanele fizice

Sistemul de plată prin tichete a activităților casnice e funcțional și tocmai a fost modificat de Guvern printr-o ordonanță de urgență, deși acesta ar...

Sorina Pintea, condamnată la închisoare

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătăţii, a fost condamnată la 3 ani şi 6 luni cu executare, printr-o sentinţă pronunţată, astăzi, de Tribunalul Cluj."În...
Ultima oră
Pe aceeași temă