6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024

Breviar

Proteza cocso-femurala

Un adolescent de doar 17 ani, in pericol de a-i fi amputat un picior, a obtinut, printr-o donatie privata, o proteza cocso-femurala personalizata, in valoare de 45 milioane lei vechi. Ovidiu S. se afla in evidentele Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului sector 2 din cauza handicapului locomotor de care sufera. Disperata, familia tanarului a solicitat un sprijin financiar de la Administratia Locala pentru obtinerea unei proteze. Cazul lui Ovidiu a fost prezentat reprezentantilor unor mari companii, in cadrul seminarului "Propuneri de dezvoltare a strategiilor de interventie in domeniul protectiei sociale". Gratie protezei primite adolescentul poate avea acum o viata normala, fiind apt sa-si finalizeze studiile liceale si eventual sa urmeze si o facultate.

Spectacol umanitar in Parcul National

Cel de-al doilea spectacol umanitar organizat de Centrul Cultural “Mihai Eminescu” pentru sinistratii afectati de inundatii va avea loc maine pe scena amenajata in Parcul National. Spectacolul, care va debuta la ora 19, se inscrie in campania “Impreuna pentru oameni”, sumele colectate fiind destinate sinistratilor din satul Vadu Rosca – judetul Vrancea. La eveniment vor participa “Taxi”, “Mandinga”, “Hazard” si “Fara Zahar”, iar Casa de Moda “Creal Design” isi va prezenta creatiile vestimentare in cadrul unei parade de moda “Fleurs d'ete”. Desi accesul la spectacol este gratuit, organizatorii au pregatit o urna mobila in care se vor strange donatii in bani.

In plus, 12.000 de lei pentru canalizarea apei calde

Bucurestenii vor plati in plus la intretinere o suma cuprinsa insa 12.000 si 15.000 lei vechi pentru cheltuielile de evacuare la reteaua de canalizare a apei calde menajere. Primarul general Adriean Videanu a subliniat ca nu este vorba de o suma foarte mare, iar masura trebuia reglementata. Facturarea cantitatii de apa uzata se va face numai la utilizatorii bransati la sistemul public centralizat de alimentare cu energie termica si la sistemul public de alimentare cu apa si de canalizare al Capitalei. Initial, Compania Apa Nova a solicitat recuperarea unor datorii istorice, insa edilul Capitalei a declarat ca acest lucru ar fi posibil doar dupa venirea unui nou primar general.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă