17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024

Breviar

Vacanta la tara

Programul special “Vacante la tara”, initiat de ANTREC, continua pana pe 30 iunie. Constantenii isi pot petrece vacanta in pensiuni de doua sau trei margarete, pentru care vor plati 950.000 lei, respectiv 1.050.000. Pachetul include 5 nopti de cazare. Seriile incep de duminica si se termina vineri. Doritorii pot opta pentru localitati din judetele Alba, Brasov, Buzau, Cluj, Covasna, Dambovita, Gorj, Iasi, Ilfov, Pravoha, Valcea, Suceava, Sibiu, Vrancea si Arges. In Constanta, sunt puse la dispozitie pensiuni in 2 Mai si Costinesti. Rezervarile se pot face la filialele ANTREC si la agentiile de turism inscrise in program.

Lupta intelectualilor

Coalitia Prointelect si-a lansat primul buletin de informatii in format electronic, ce poate fi consultat la adresa www.prointelect.ro. Organizatia, organizata la nivel national, are o puternica filiala si in judetul Constanta. Principalul ei scop este organizarea unor actiuni de informare asupra drepturilor de proprietate intelectuala. Una dintre cele mai noi initiative, lansata pe 9 iunie, este o campanie antipiraterie, organizata impreuna cu industria muzicala. La nivelul judetului Constanta, din Coalitie fac parte reprezentanti ai IMM-urilor, avocati, oameni politici.

Targ… financiar

Deschiderea oficiala a Targului “Impreuna pentru firmele din Constanta” are loc astazi, la ora 11.00, la Muzeul de Arta din Constanta. Evenimentul este organizat de Camera de Comert, Industrie, Navigatie si Agricultura Constanta, in colaborare cu 20 de organizatii locale si institutii furnizoare de servicii sau asistenta pentru firme. Evenimentul face parte din seria de actiuni incluse in proiectul cu acelasi nume, derulat de CCINA Constanta – Euro Info Center, in cadrul campaniei “Cooperare locala”, finantata de Comisia Europeana. Evenimentul se va incheia maine si are ca scop cresterea increderii firmelor in organizatiile participante, dar si corelarea dintre oferta de servicii si asistenta si nevoile reale ale firmelor din judetul Constanta.

Cadavru gasit in canal

Lucratorii Politiei Transporturi Navale Cernavoda au reusit ieri sa aduca la suprafata corpul tinerei ce a disparut in urma cu doua zile in apa canalului, in apropierea podului rutier din localitatea Medgidia. Politistii spun ca au gasit cadavrul la aproape trei metri de tarm, chiar in locul in care fata a fost observata pentru ultima data. La fata locului a fost si o echipa formata din criminalisti si procurori. Corpul neinsufletit a fost transportat la Morga Spitalului Medgidia in vederea efectuarii necropsiei si stabilirea cauzelor mortii. Valentina Parfen, in varsta de 18 ani, din localitatea Tibana, judetul Iasi, venise sa lucreze pe perioada verii la un IAS din localitatea Medgidia. Duminica, impreuna cu frate-le sau si cativa prieteni, a mers sa faca o baie in Canalul Dunare-Marea Negra. Fratele victimei si ceilalti tineri au povestit politistilor ca dupa ce a sarit in apa fata nu a mai iesit la suprafata.

Internata in stare grava

La Spitalul Clinic de Urgenta Constanta a fost internata in stare grava o femeie in varsta de 70 de ani cu multiple arsuri pe ambele picioare. Cadrele medicale au declarat ca Lucretia Galben, din Cernavoda, a fost adusa cu ajutorul unei ambulante in noaptea de duminica spre luni. In urma efectuarii analizelor medicale s-a stabilit ca femeia suferise arsuri de gradul II, III si IV, in forma circulara, produse de o flacara deschisa. Lucretia Galben a spus medicilor ca in timp ce se pregatea sa faca de mancare aragazul a bufnit si i-au luat foc pantalonii. Din cauza leziunilor grave suferite, pacienta a fost internata in Sectia de Terapie Intensiva.

Bataie in centrul orasului

Lucratorii Sectiei I de Politie au declarat ca duminica seara, in jurul orei 21.00, in fata unui bar situat pe bulevardul Tomis a avut loc o altercatie intre Petre I., de 51 ani, Renato I., de 22 ani, Dumitru B., de 38 ani, Petrica T., de 33 ani, Mihaita V., de 32 ani, si Doru A., de 39 ani, toti din Constanta. Anchetatorii spun ca in urma altercatiei a rezultat vatamarea corporala a lui Dumitru B. si Renato I., care au fost dusi la Spitalul Clinic Judetean Constanta in vederea acordarii primului ajutor, ambii fiind diagnosticati cu “traumatism cranio-cerebral acut deschis”. Din cercetarile efectuate a rezultat faptul ca altercatia s-a produs ca urmare a unui conflict iscat intre Renato I. si Bogdan A., ce a avut loc in noaptea de sambata spre duminica in incinta unui club din statiunea Mamaia. De la fata locului politistii au ridicat in vederea cercetarilor doua bate tip baseball din lemn.

Cascador fara voie

Un barbat a scapat ca prin minune cu viata dupa ce masina in care se afla s-a rasturnat in afara drumului. Lucratorii Politiei Rutiere au declarat ca accidentul rutier a avut loc duminica seara, in jurul orei 23.00, pe DN 22. Catalin G., in varsta de 32 de ani, din Tulcea, a condus autoturismul marca Chevrolet, cu numarul de inmatriculare CT 368/09/10. Din cauza neatentiei la volan soferul a pierdut controlul masinii, care s-a rasturnat in afara drumului. In urma impactului violent Alexa D., in varsta de 26 de ani, din Navodari, a fost transportata in stare grava la spital, unde a ramas internata cu diagnosticul de multiple leziuni la nivelul capului si picioarelor.

Cele mai citite

Klaus Iohannis a semnat mai multe decrete și a eliberat din funcție doi procurori

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, 26 aprilie 2024, mai multe decrete. Decret pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 3/2023 pentru modificarea...

EXCLUSIV. Directorii de școli, schimbați înainte de alegeri. STATISTICĂ

De la 1 ianuarie 2023 și până la jumătatea lunii martie a super anului electoral în curs, peste 500 de directori și directori adjuncți...

Crizele și economia

Organizările au, fiecare, o finalitate a cărei satisfacere asigură identitatea. Multe întâmpină azi dificultăți, dar și  crize.  Este criză atunci când dificultățile periclitează...
Ultima oră
Pe aceeași temă