19.6 C
București
joi, 28 martie 2024

Breviar

Pieton accidentat grav de un politist baut

TIMISOARA. Un politist timisorean este cercetat penal, dupa ce, baut fiind, a accidentat un pieton care se angajase in traversarea regulamentara a unei strazi. Accidentul s-a produs joi seara, in jurul orei 19.30, pe Calea Buziasului din orasul de pe Bega.
Potrivit primelor verificari ale Politiei Rutiere, agentul-sef adjunct Danut Cipleu (37 ani), aflat la volanul autoturismului proprietate personala, nu a acordat prioritate la trecerea pentru pietoni, surprinzand chiar pe zebra un barbat care se angajase regulamentar in traversarea strazii. S-a stabilit ca victima se numeste Vasile P. (30 ani), care in urma impactului a suferit un politraumatism grav.
Cercetarile demarate au scos la iveala ca politistul se urcase baut la volan, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Judetean, unde i-au fost recoltate probe de sange pentru stabilirea alcoolemiei. Cauza a intrat in atentia conducerii Inspectoratului Judetean de Politie, care urmeaza sa decida masurile ce se impun.

Evaziune fiscala in industria laptelui

SIBIU. O societate comerciala din Sibiu a fost deferita Justitiei intr-un dosar de evaziune fiscala. Comisarii Garzii Financiare au constatat, in urma unui control de rutina, ca firma cu profil de colectare si industrializare primara a laptelui, a “uitat” sa achite impozite si valori TVA cuvenite statului, pentru un profit de peste 786.858 RON.
Statul a fost pagubit cu peste 2,1 miliarde lei, suma ce trebuia livrata in contul impozitului pe profitul realizat si neachitarea TVA. Pentru determinarea tuturor obligatiilor ficale ce revin acestui agent economic, actul de control a fost transmis DGFP si a fost sesizat Parchetul de pe langa Judecatoria Sibiu.

Guvernul finanteaza centura Aradului

Guvernul Romaniei va finanta din fondurile guvernamentale de rezerva lucrarile la centura municipiului Arad cu 25 miliarde lei. Fondurile se adauga banilor disponibilizati de bugetul local pentru aceeasi investitie.
Practic, este vorba despre amenajarea unei centuri a municipiului prin redimensionarea actualei strazi a Voinicilor si legatura dintre podul rutier Micalaca si pasajul inferior Aradul Nou, pentru preluarea traficului greu dinspre Timisoara si scoaterea acestuia din oras. Potrivit primarului orasului, Gheorghe Falca, cele doua lucrari vor fi finalizate pana la sfarsitul anului viitor.

Trei miliarde pentru sectia de chirurgie

SIBIU. CJ Sibiu a decis sa aloce un ajutor financiar de urgenta in valoare de aproape patru miliarde lei principalelor institutii medicale din judet, dupa ce sume disponibile acestor cheltuieli au fost identificate in cadrul ultimei rectificari a bugetului pentru 2005. Cea mai mare parte din suma – 2,9 miliarde lei – vor intra in bugetul Spitalului Clinic Judetean si vor fi folositi pentru Sectia de Chirugie. Spitalele de Pneumoftiziologie si Psihiatrie vor beneficia de restul sumei – 25, respectiv 80 de milioane de lei.

Cele mai citite

Imagini șocante cu soldații israelieni: se joacă cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene

Imaginile prezentate public şochează, pe fondul ofensivei israeliene pe care IDF o poartă din Gaza de câteva luni, ca răspuns la atacurile din 7...

Ploiești #LetsPLAY – Capitala Tineretului din România 2024: Conferința „ 26 Martie – 143 de ani de la proclamarea Regatului României. „75 ani de...

COMUNICAT DE PRESĂConferințele „ Tinerii și Monarhia” Fundația Județeană pentru Tineret Prahova, Asociația Eurospirit, Primăria Municipiului Ploiești și Casa de Cultură „I.L. Caragiale” a Municipiului...

Rusia cere o reuniune ONU pe tema atacului NATO asupra Iugoslaviei, de acum 25 de ani

Rusia a cerut organizarea unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU care să discute atacul NATO asupra Iugoslaviei, din anul 1999. Cererea Rusiei ar...
Ultima oră
Pe aceeași temă