18 C
București
vineri, 26 aprilie 2024

Breviar

Taiat de tren

Un barbat si-a pierdut viata dupa ce a fost lovit in plin de un tren. Lucratorii Politiei Transporturi Feroviare au declarat ca la intrarea in statia Mangalia trenul 8803 “Sageata Albastra” l-a accidentat mortal, sectionandu-l in doua, pe Constantin P., de 64 ani, din localitate. Din primele cercetari a reiesit ca barbatul a vrut sa traverseze calea ferata. Din nefericire, acesta nu a observat trenul. Cadavrul a fost transportat la Morga Cimitirului Central Constanta pentru efectuarea necropsiei.

Copil electrocutat

Un copil in varsta de numai 10 ani, din localitatea constanteana Ghindaresti, a fost internat in stare grava la Spitalul Clinic de Urgenta Constanta in Sectia de Terapie Intensiva dupa ce s-a electrocutat. Cadrele medicale spun ca minorul s-a ranit in timp ce se afla pe un stalp de inalta tensiune, dar inca nu se cunosc imprejurarile in care a ajuns acolo. Copilul a fost transportat de urgenta la Constanta, pentru ca prezenta multiple traumatisme si arsuri pe corp, si a fost internat la reanimare sub observatie medicala de specialitate. Medicii spun ca baiatul este tinut sub sedative si ca starea lui incepe sa se stabilizeze, insa deocamdata pericolul nu a trecut, pentru ca starea lui este destul de grava.

Era sa arda de viu

Un barbat a scapat ca prin minune cu viata dupa ce autoturismul lui a luat foc in urma unui accident rutier. Lucratorii Politiei Rutiere au declarat ca incidentul a avut loc in statiunea Costinesti. Daniel R., de 34 de ani, din Tuzla, conducand sub influenta alcoolului un atelaj hipo, nu s-a asigurat la intrarea pe DN 39 si a intrat in coliziune cu un autoturism marca Daewoo Cielo condus regulamentar de Stelian P., de 23 de ani, din Constanta. In urma accidentului, autoturismul a fost cuprins de flacari. Pentru ca soferul a ramas imobilizat in autoturism, a fost necesara interventia echipajului de descarcerare, care a reusit sa il salveze in ultimul moment. Din fericire, accidentul nu s-a soldat cu victime. Autoturismul a ars in proportie de 98%, iar caruta a suferit avarii minore.

Bloc evacuat de pompieri

Clipe de cosmar in centrul Constantei! Peste 50 de oameni au fost evacuati ieri dimineata dintr-o scara de bloc dupa ce la subsol a izbucnit un puternic incendiu. Pentru ca fumul era foarte dens, oamenii au fost scosi din casa pe scari exterioare. Cinci locatari au ajuns in urgenta Spitalului Clinic Judetean Constanta, in timp ce alti 11 au necesitat tratament ambulatoriu. Fumul gros s-a intins cu repeziciune. Oamenii au incercat in zadar sa iasa din casa. In cele din urma, s-au refugiat pe balcoane. Cinci autospeciale de pompieri s-au luptat cu incendiul mai bine de o ora, in timp ce tot atatea ambulante au dus la spital oameni intoxicati cu fum. Din fericire, militarii au reusit sa ii evacuaze la timp pe locatari.

Grenada La Cuza Voda

O grenada a fost gasita in curtea unei case. Politistii din localitatea Cuza Voda au fost sesizati de Felicia I., in varsta de de 24 ani, de faptul ca, in timp ce curata zona in care isi construieste o locuinta, a gasit o grenada ofensiva de exercitiu. La fata locului a fost trimisa o echipa de interventie care a protejat zona pana la sosirea lucratorilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Constanta, care au preluat munitia in vederea distrugerii.

Aur gasit la Vama Veche

In timpul unui control, politistii de frontiera din Punctul de Trecere Vama Veche au descoperit mai multe bijuterii din aur intr-un autocar. Oamenii legii spun ca la controlul executat la una din pasagerele aflate in autocar s-au observat semne de neliniste care au trezit suspiciuni. |n urma controlului amanuntit la bunurile sale s-a descoperit in interiorul unui cuptor electric o punga de plastic. In interiorul pungii au fost gasite 31 de bijuterii din metal galben. Elerna P., in varsta de 53 de ani, din Ialomita, a fost sanctionata cu un avertisment de organele vamale iar obiectele descoperite au fost retinute in vederea confiscarii.
Totodata, in Portul Constanta, au fost descoperite in doua containere venite din China pentru societati din Bucuresti bunuri de imbracaminte si incaltaminte suspecte a aduce atingere mai multor firme protejate. Bunurile au fost predate in custodia unui comisionar vamal, valoarea lor fiind estimata la aproape 50.000 de lei RON.

Instantele, la control

In urma deciziei de eliberare a albanezului Shyti Blenis, principal suspect in cazul triplului asasinat de la Mangalia, inspectorii Consiliului Superior al Magistraturii au demarat o serie de verificari la instantele constantene.
Dupa o prima analiza in cazul Shyti Blenis, Sectia de judecatori a CSM a decis efectuarea unui control la instantele din Constanta. la data de 22 august, Blenis a fost pus in libertate in urma unei hotarari a Curtii de Apel Constanta care a casat sentinta data de Tribunalul ce emisese mandat de arestare pe numele albanezului in dosarul in care acesta era acuzat de trafic de droguri si de persoane.
Conform procurorilor constanteni, in cursul lunii septembrie 2004, principalii suspecti in cazul triplului asasinat de la Mangalia, Shyti Blenis si Stefan Niculescu, nepotul victimelor, ar fi oferit cannabis mai multor persoane. De asemenea, in acelasi dosar este percizat ca cei doi ar fi efectuat mai multe tranzactii cu stupefiante de mare risc, ei mergand de mai multe ori la Oradea unde ar fi intermediat pentru diverse sume de bani si obtinerea unor fete pe care sa le oblige sa se prostitueze.

PNA face valuri

Primarul Constantei a convocat o conferinta de presa pentru a face public faptul ca Vasile Ionita, procuror la PNA Bucuresti, si Iulian Dobritoiu, de la Judiciar, au inceput sa ia contact cu adversarii sai politici. Primarul a spus ca pe baza informatiilor obtinute de la persoanele cu care s-ar afla in conflict cei doi vor sa intocmeasca un dosar in baza caruia sa fie “infundat”.
Radu Mazare a declarat ca, de fata cu martori, Ionita i-a confirmat ca nu a fost declansata urmarirea penala impotriva sa si ca a fost “obligat de sefi” sa-l cheme la audiere. Anchetatorii au cerut notificarile depuse la Primarie de beneficiarii Legii 10 pri-vind retrocedarea imobilelor nationalizate, in speranta ca vor gasi ceva.
Este vorba despre 3500 de astfel de documente care trebuie puricate dar care, in aceasta faza, nu au cum sa faca dovada faptului ca primarul nu ar fi respectat legea. Curtea de Conturi a descarcat de gestiune Primaria. “Probabil procurorii sunt amenintati”, a declarat Radu Mazare. Primarul a spus ca va solicita Consiliului Superior al Magistraturii eliberarea din functie a angajatilor PNA Vasile Ionita si Iulian Dobritoiu, care instrumenteaza un dosar politic.

Cele mai citite

EXCLUSIV. Directorii de școli, schimbați înainte de alegeri. STATISTICĂ

De la 1 ianuarie 2023 și până la jumătatea lunii martie a super anului electoral în curs, peste 500 de directori și directori adjuncți...

Adrian Oianu, fost consilier local PNL, s-a înscris în PER și face echipă cu Dan Podaru

Fostul consilier local al sectorului 1 din partea PNL Adrian Oianu s-a înscris în Partidul Ecologist Român și va face echipă cu candidatul acestei...

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Elevii vor intra de vineri în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce în şcoli miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul...
Ultima oră
Pe aceeași temă