16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024

Breviar

Extinderea retelei apa-canal, receptionata

Directia Investitii si Achizitii Sector 3 a receptionat lucrarile de extindere a retelei de apa-canal si modernizarea sistemului rutier pe patru artere de circulatie din raza sa de activitate. Pe str. Doliei a fost introdusa retea de apa si canalizare pe o lungime de 345 metri liniari, respectiv 200 m. In acelasi timp, au beneficiat de modernizarea sistemului rutier Aleea Prevederii – 225 m.; str. Vailor – 350 m.l. si str. Alexandru Moruzzi – 150 m. "Valoarea totala a investitiilor a fost de 15 miliarde de lei, obiectivul major fiind ca in anul 2006 pe raza sectorului 3 sa nu mai existe nici o strada de pamant. Anul acesta au fost modernizate 40 de strazi de acest tip”, a declarat primarul Liviu Negoita.

Amenzi pentru constructii neautorizate

Organele de control ale Directiei Inspectie Sector 1 au aplicat in ultima perioada amenzi contraventionale in valoare totala de 900 milioane de lei vechi pentru noua firme si persoane fizice care nu au respectat legislatia privitoare la constructiile noi. In teren au fost depistate doua situatii distincte: unele persoane fizice si juridice nu au respectat documentatia necesara pentru autorizare si altele nu au solicitat eliberarea autorizatiei de construire. "In ultimul timp, pe raza sectorului 1 au aparut foarte multe constructii, o parte din acestea fiind ridicate fara respectarea legislatiei in vigoare”, a spus primarul Andrei Chiliman.

170 de persoane sub interdictie judecatoreasca

Nu mai putin de 172 de persoane se afla la aceasta ora sub interdictie judecatoreasca, conform evidentelor detinute de Serviciul Autoritatea Tutelara Sector 4. De la inceputul acestui an, s-a instituit tutela pentru 12 persoane care nu au discernamant din cauza alienatiei sau debilitatii mintale.
“S-a inregistrat cate un caz pentru instituirea tutelei in lunile februarie, martie, iunie si septembrie, iar cate doua in lunile aprilie, mai, iulie si august. Aceste persoane se incadreaza in prevederile Legii 272/2004 privind protectia si promovarea drepturilor copilului. Instituirea curatelei a fost solicitata pentru minorii care urmau sa primeasca succesiuni din partea altor membri de familie decat parintii lor naturali, din partea unui parinte decedat, dar si pentru alte acte legale”, a spus primarul Adrian Inimaroiu. Anual, tutorii prezinta o dare de seama despre modul in care au ingrijit persoana pusa sub interdictie si cum au administrat bunurile acesteia. Ulterior, autoritatea tutelara procedeaza la descarcarea de gestiune a tutorilor.

Ajutoare de 15 miliarde pentru cei afectati de inundatii

Consilierii generali au aprobat, ieri, alocarea a 10 miliarde de lei vechi din bugetul municipalitatii pentru ajutorarea a aproximativ 200 de familii care au avut de suferit de pe urma inundatiilor. Pe langa ajutorul acordat de Primaria Capitalei, Apa Nova a contribuit si ea cu 5 miliarde de lei pentru a-i ajuta pe bucurestenii pe care nu a reusit sa-i fereasca de furia apelor. Primariile de sector vor aloca si ele sume cuprinse intre 3 si 4 miliarde lei. In urma precipitatiilor abundente, 18 case din Capitala au fost distruse, iar valoarea pagubelor a ajuns la 37 miliarde lei, conform unui bilant provizoriu. Astfel, Videanu se va intalni cu primarii de sector pentru a stabili modul in care se vor acorda ajutoarele. Edilii de la sectoare au realizat deja anchete sociale si au stabilit care vor fi beneficiarii ajutoarelor.

Cereri pentru reconstituirea dreptului de proprietate

Serviciul Cadastru si Fond Funciar Sector 3 a primit, pana in acest moment, 151 de cereri pentru reconstituirea dreptului de proprietate. Persoanele care au terenuri agricole si forestiere de recuperat trebuie sa depuna cereri pentru reintrarea in dreptul de proprietate, pe baza Legii nr. 247/2005, pana la data de 30 noiembrie a.c. inclusiv. Cetatenii pot obtine informatii suplimentare de la Serviciul Cadastru si Fond Funciar, din str. Lucretiu Patrascanu nr. 3-5, etaj 3, camerele 323, 324, telefon 341.07.11. Programul de lucru cu publicul este in zilele de luni, miercuri si joi intre orele 9-19; marti si vineri intre 9-17 si sambata intre 9 si 14.

Cele mai citite

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...

FINS: numărul tinerilor participanți la IUF, interesați de finanțarea studiilor, a crescut anul acesta cu 30%

FINS a înregistrat anul acesta o creștere de 30% în rândul tinerilor interesați de finanțare pentru studiile în străinătate, în cadrul participării la IUF...
Ultima oră
Pe aceeași temă