15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialBulgarii cauta parteneri pentru afaceri

Bulgarii cauta parteneri pentru afaceri

Colaborarea dintre Camera de Comert, Industrie, Navigatie si Agricultura Constanta si institutia similara din Dobrici, Bulgaria, este concretizata in cea de-a V-a editie a proiectului “Euro Dobrogea”, care vizeaza cooperarea transfrontaliera.
Valoarea proiectului “Euro Dobrogea” este de aproape 50.000 de euro, bani asigurati, in cea mai mare parte, de Uniunea Europeana, prin Programul PHARE de Cooperare Transfrontaliera Romania – Bulgaria. CCINA Constanta cofinanteaza proiectul cu 10% din valoare. “Euro Dobrogea” se adreseaza atat firmelor, cat si organizatiilor nonguvernamentale sau institutiilor statului. Partea romana este reprezentata de aproximativ 40 de parteneri, iar cea bulgara de 10. Au venit in Constanta reprezentantii primariilor din trei zone, ai unei galerii de arta, ai unei fundatii pentru Dobrogea si ai doua organizatii pentru tineret, dar si reprezentantii unor firme de publicitate si mobila. Astazi si maine au loc ateliere de lucru centrate pe transferul bunelor practici desprinse din proiecte specifice si pe elaborarea propunerilor de finantare, iar pe 9 iunie atelierul va avea ca tema managementul contractelor de grant.

Strategii pentru Vest

Modul de desfasurare a fost prezentat ieri institutiilor si firmelor interesate de reprezentantii Camerelor de Comert din Constanta si Dobrici. Vicepresedintele CCINA, Ion Danut Juganaru, a declarat ca buna colaborare intre Camere trebuie sa se regaseasca si la nivelul companiilor, subliniind faptul ca licitatia de proiecte pentru cooperare frontaliera s-a incheiat in Bulgaria si urmeaza sa inceapa, in cel mult o luna, si in Constanta.
Tanya Gicheva, directorul Euro Info Center din Dobrici, si-a exprimat dorinta ca urmatoarea intalnire intre cele doua parti sa fie organizata de companiile care au reusit sa incheie un protocol de colaborare, in cadrul sesiunii care se desfasoara pana pe 9 iunie in Constanta.
Proiectul “Euro Dobrogea” beneficiaza de sprijinul Unioncamere, institutia camerala din regiunea italiana Veneto, care reprezinta aproape 5 milioane de locuitori si 450.000 de firme. Presedintele centrului informational european al Unioncamere, Gian Angelo Bellati, a venit la Constanta insotit de doi specialisti in domeniul juridic, cu mare experienta in colaborarea internationala. “Sarcina noastra este sa impartasim din experienta pe care o avem si sa identificam noi idei de colaborare. Constanta si Dobrici fac parte din Europa, un continent unit in diversitatea sa”, a conchis Bellati.

Cele mai citite

Inovație și funcționalitate în baie cu Florin Art: Descoperă cele Mai bune opțiuni de mobilier

Mobilierul de baie nu este doar o necesitate practică într-o locuință modernă, ci și un element crucial în crearea unei atmosfere plăcute și funcționale...

România deschide dosare penale pentru spectacolele pirotehnice de pe stadioane; Ungaria se mândrește cu ele. FOTO

În țara noastră, introducerea de articole pirotehnice pe arenele sportive este interzisă, iar președintele FC Rapid București, Daniel Nicolae, și un lider galeriei giuleștene...

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...
Ultima oră
Pe aceeași temă