10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialCaini masacrati gasiti intr-o groapa comuna la Resita

Caini masacrati gasiti intr-o groapa comuna la Resita

» Zeci de caini au fost aruncati la marginea orasului banatean.

» Animalele au fost masacrate cu parii si ascunse sub cateva lopeti de pamant.

Imagini de cosmar la marginea orasului Resita. Cadavre de caini ingropati sumar in gropi comune si miros de moarte peste tot. Mai multi caini au fost gasiti morti in apropierea fostei gropi de gunoi de la marginea orasului. Cetatenii au sesizat presa si reprezentantii Asociatiei de Protectie a Animalelor.
Cei de la Protectia Animalelor spun ca animalele au fost ucise cu parii, puse in saci si aruncate intr-o groapa comuna dupa care s-au aruncat cateva lopeti de pamant deasupra. Culmea este ca in apropierea este pregatita o a doua groapa proaspat sapata.

Sanda Salageanu, reprezentanta Federatiei Romane pentru Protectia si Controlul Animalelor Caras Severin (FRPCA), spune ca ,,este inadmisibil asa ceva. Uitati aici, este o catea impreuna cu trei catei. Toti omorati cu parii si pusi intr-un sac. Aici sunt alti caini omorati. Toti au teasta crapata". Imaginile sunt socante: o catea cu pui cu tot si-a gasit sfarsitul intr-un sac, iar alti caini sunt aruncati peste tot. Fiindca se vede de la o posta ca este vorba de o actiune organizata, Protectia Animalelor a sesizat politia, iar la fata locului a mers o echipa de politisti criminalisti care au inceput cercetarile. Problema cainilor vagabonzi nu este una noua. In multe parti, animalele, in special cainii, sunt omorate prin metodele cele mai brutale. Cu toate acestea, cei care se ocupa de problema capturarii si gestionarii cainilor vagabonzi din oras spun ca nu stiu de aceasta situatie, iar in padocul societatii se afla peste 200 de caini.

 

,,Sunt ingrijiti corespunzator, iar in cazul in care unul moare, cadavrul este luat de societatea Protan ce se ocupa de colectarea si transportul cadavrelor de animale" spune Liviu Gartoi, seful Serviciului de Gospodarie a Padocului din Resita.

PROBLEME
Liviu Gartoi mai spune ca ,,in padoc sunt acum in jur de 200 de caini, dar numarul oscilieaza in functie de mortalitate, altii sunt revendicati sau ce mai prindem. In oras sunt foarte putini caini, aceasta, ca urmare a activitatii celor de la ecarisaj. Anul trecut, padocul s-a marit, mai putem gazdui inca 50 de caini, iar hrana si asistenta medicala sunt asigurate conform normativelor". Fiindca oamenii au anuntat ca in groapa ar fi zeci de cadavre de caini, Asociatia pentru Protectia si Controlul Animalelor a facut o plangere penala si a cerut pedepsirea cu inchisoare a celor vinovati de uciderea cainilor.

Cele mai citite

Dan Podaru candidează din partea PER la funcția de primar al sectorului 1

Fostul consilier local Dan Podaru va fi candidatul Partidului Ecologist Român pentru funcția de primar al sectorului 1, după ce formațiunea sa politică, Alianța...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă