10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialCasele rromilor din Seica Mare, devastate in urma unui conflict la o...

Casele rromilor din Seica Mare, devastate in urma unui conflict la o discoteca

Casele mai multor familii de rromi care locuiesc in comuna sibiana Seica Mare au fost devastate in noaptea de duminica spre luni de cativa zeci de barbati inarmati cu bate, furci si topoare. In urma unui scandal spontan declansat intre romanii si tiganii din localitate, doua persoane au primit ingrijiri medicale de urgenta.
Martori oculari au declarat ca intreg conflictul a izbucnit ca urmare a unei batai intre un grup de sase tineri rromi si doi tineri romani, cu totii domiciliati in Seica Mare. Acestia s-au intalnit seara la una dintre discotecile din localitate si, dupa un schimb de replici s-au luat la bataie.
“Tiganii au sarit la bataie si in timpul scandalului i-au rupt mana unuia dintre noi. Apoi au fugit inspre casele lor. Dincolo de calea ferata au inceput sa ne injure si sa arunce dupa noi cu pietre de pe calea ferata. Pana la urma, in jurul orei 2.30, s-au adunat vreo 60 de barbati cu bate si topoare si am dat peste ei. N-am mai gasit pe nimeni prin case ca plecasera deja cu totii. Doar intr-una din case au dat peste un batran si, de nervi, au tabarat cu totii pe el si l-au batut bine de tot. Am vazut ca l-au dus cu Salvarea. Au venit mascatii, ca oamenii au fost tot mai greu de potolit. Au luat declaratii de la toti si acum ii cauta pe tigani”, a spus un tanar care a asistat la bataie.
Pe de alta parte, reprezentantii Inspectoratului Judetean de Politie au declarat ca nu este vorba despre un conflict cu caracter rasial si ca intreaga poveste a evoluat pe fondul scandalului spontan aparut la discoteca din sat. Localnicii sustin, insa, ca in situatia in care Politia nu va lua masuri impotriva tinerilor rromi, exista riscul ca scandalul sa reinceapa fie din dorinta de razbunare a acestora, fie din aceea a localnicilor de a da o “lectie” familiilor de rromi implicate in scandal.
Pana una alta, casele tiganilor au fost devastate de grupul de romani furiosi, care, potrivit relatarilor martorilor oculari, au distrus tot ceea ce le-a iesit in cale, de la televizoarele color pana la geamuri si tigle de pe imobile.

Cele mai citite

Rătăciri din necunoaștere

Necunoașterea nu are doar efectul banal al nepriceperii. Îl are adesea și pe cel al opunerii la adevăruri ale vieții și la fapte. Perseverența...

Marseille, Atalanta, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat în „careul de ași” al Europa League

Olympique Marseille, Atalanta Bergamo, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat joi seară în semifinalele Europa League, după meciurile din manşa secundă a „sferturilor”. Liverpool...

Declarațiile lui Ştefan Târnovanu înaintea derby-ului cu Rapid

Ştefan Târnovanu, portarul liderului FCSB, spune că formaţia sa este favorită la câştigarea derby-ului de sâmbătă, cu Rapid, şi că este deja cu gândul...
Ultima oră
Pe aceeași temă