13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialCentrul istoric al Sibiului, transformat in santier de vara

Centrul istoric al Sibiului, transformat in santier de vara

Intre Primaria Sibiu si agentii comerciali din centrul orasului (Piata Mare, b-dul Balcescu) a izbucnit, de mai multe saptamani, un adevarat scandal, din cauza apropierii momentului in care zona respectiva a municipiului va fi transformata in santier. Daca proprietarii magazinelor si localurilor din Piata Mare sunt familiarizati deja cu situatia si, privesc cu resemnare gropile care impiedica clientii sa ajunga la tejghea, de scandal se pregatesc acum comerciantii de pe b-dul Nicolae Balcescu, artera supranumita “buricul targului”.
Acolo, odata cu primele zile ale lunii iulie vor fi deschise santiere pentru modernizarea retelelor de utilitati, a mobilierului urban si pentru refacerea arhitectonica a spatiului public. Pentru a fluidiza cat mai mult viitoarele activitati extrem de deranjante pentru locatarii zonei si pentru detinatorii afacerilor din perimetrul amintit, primarul orasului, Klaus Johannis, a convocat cea mai mare sedinta de lucru municipala pentru a discuta cu toate serviciile publice si furnizorii de utilitati inceperea santierului de reabilitare a b-dului Balcescu.
La intrunire au participat, in afara de responsabilii departamentelor tehnice si economice din Primarie, sefii serviciilor publice, directorii societatilor “Drumuri si Prestari Constructii”, “Energie Termica”, “Apa Canal”, “Tursib”, “Schuster Ecologic”, precum si reprezentantii “Romtelecom”, “Electrica” si “Distrigaz”. Dupa o analiza a situatiei, municipalitatea a decis sa inceapa lucrarea fara a mai astepta raspunsul la solicitarea de fonduri PHARE, care intarzie si care ar impinge lucrarea mult inspre 2006.
“Avem studiul de fezabilitate facut din anul 2002, acum incepem cu reabilitarea utilitatilor si vom trece apoi la refacerea pavajului si la mobilarea urbana”, a afirmat Johannis in deschiderea intrunirii. Primarul a solicitat tuturor sa isi coordoneze activitatile astfel incat, cu ocazia lucrarilor de refacere sa se efectueze si toate modernizarile si inlocuirile de retele tehnico-edilitare acolo unde este nevoie.
Data de incepere a lucrarilor a fost stabilita pentru 1 iulie si de aici porneste intreg scandalul. Firmele care au terase pe centru vor avea la dispozitie trei saptamani pentru a-si retrage activitatile si dotarile din zona, pentru ca ulterior nu o vor mai putea face din cauza santierului. Comerciantii au spus ca municipalitatea i-ar fi putut anunta din timp asupra intentiei de a face santier in “buricul Sibiului” si ca pierd bani grei din aceasta cauza. .
“Le-am spus ca vara aceasta va fi o vara de santier si nu de terase. Nu cred ca pierderile lor sunt atat de mari pe cat se plang si pana acum au tot avut timp sa faca bani”, a afirmat primarul Johannis.

Cele mai citite

Imagini șocante cu soldații israelieni: se joacă cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene

Imaginile prezentate public şochează, pe fondul ofensivei israeliene pe care IDF o poartă din Gaza de câteva luni, ca răspuns la atacurile din 7...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Guvernul a decis ca valabilitatea cardurilor de energie să fie prelungită până pe 31 mai, cu încă două luni față de termenul inițial. Aceasta...

Burse de reziliență pentru elevi. Condițiile în care se acordă

Ministerul Educației (ME) a lansat în consultare publică Metodologia de acordare a burselor pentru anul școlar 2024 – 2025. Principalele noutăți sunt: Bursele de merit și...
Ultima oră
Pe aceeași temă