Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

CNCD a solutionat favorabil plangerea Asociatiei Magistratilor din Mures

Consiliul National de Combatere a Discriminarii (CNCD) a dat castig de cauza reprezentantilor filialei Mures a Asociatiei Magistratilor din Romania (AMR) care au reclamat existenta discriminarii intre procurori sau judecatori. Potrivit Monicai ...

Adrian A. Giurgea 0 comentarii

Consiliul National de Combatere a Discriminarii (CNCD) a dat castig de cauza reprezentantilor filialei Mures a Asociatiei Magistratilor din Romania (AMR) care au reclamat existenta discriminarii intre procurori sau judecatori. Potrivit Monicai Vasile, membru in comisia care a solutionat plangerea inaintata de AMR, s-a constatat existenta discriminarii asa cum au prezentat-o magistratii mureseni.
"S-a propus in cadrul sedintei Consiliului din aceasta saptamana sa se recomande Ministerului Justitiei ca sporul de 40 la suta sa fie aplicat tuturor sau sa dispara", a declarat Monica Vasile. Ea a mai spus ca in ceea ce priveste cererea filialei AMR privind sanctionarea celor ce se fac vinovati de producerea acestei discriminari, acesta a fost respins. "CNCD nu poate modifica acte normative, drept pentru care am considerat ca e mai oportuna o mediere din partea noastra", a mai spus reprezentantul CNCD.
Potrivit sursei citate, nu au fost aplicate nici un fel de sanctiuni in aceasta speta. Monica Vasile a afirmat, de asemenea, ca hotararea va fi redactata in aceasta saptamana, actul urmand sa ajunga la AMR Mures si la Ministerul Justitiei saptamana viitoare.
La mijlocul lunii aprilie, magistratii mureseni au trimis CNCD o sesizare, semnata de circa 80 de procurori si judecatori, prin care cereau interventia membrilor acestui for in scopul eliminarii discriminarii salariale existente in Justitie. Reprezentantii filialei AMR reclamau faptul ca prin acordarea nejustificata a unui spor salarial de 40 la suta pentru magistratii care instrumenteaza dosare de coruptie se produce o grava discriminare. Mai mult, acestia sustineau ca modul in care sunt delegati anumiti procurori sau judecatori pentru a solutiona dosare de coruptie este total netransparent si clientelar.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...