20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialGALERIE FOTO Culmea cheltuirii banului public în Sectorul 3. Actualul primar Negoiță...

GALERIE FOTO Culmea cheltuirii banului public în Sectorul 3. Actualul primar Negoiță scoate din rădăcini copacii plantați de fostul primar Negoiță

De mai bine de o săptămână, bulevardele și scuarurile din Sectorul 3 sunt cuprinse de transformări profunde, făcute de Administrația Domeniului Public (ADP).

Acțiunea a fost popularizată de primarul Robert Negoiță, care a postat pe Facebook un filmuleț în care sunt arătați muncitorii de la ADP plantând copaci, însoțit de mesajul “Lucrările la scuarul de pe primul tronson al Bulevardului Nicolae Grigorescu, finalizate. Ați fost în zonă, ce părere aveți? #iLoveS3 #SectorulVerde”.

În filmulețul de aproape două minute, Alex Ghinea, inspector ADP, explică faptul că a fost rectificat sistemul de irigații care era făcut acum opt ani și “avea avarii grave”. În continuare, urmăritorii lui Negoiță de pe rețeaua de socializare află, de la același Alex Ghinea, că “am platat mesteacăn, un copac urban”, și că va fi pus gazon pe o suprafață de 15.000 mp. Inspectorul ADP a precizat că lucrările pe celălalt tronson al Bulevardului Nicolae Grigorescu, cuprins între Liviu Rebreanu și Camil Ressu, vor începe anul viitor.

Ceea ce nu se spune însă în postarea de pe Facebook este că, cu acest prilej, au fost scoși din rădăcini copacii plantați pe vremea fostului primar al Sectorului 3, pedelistul Robert Negoiță. Acest lucru, constatat de reporterul României libere, poate fi lesne observant în imaginile alăturate, surprinse la fața locului.

Este vorba de niște copaci cu frunze vișinii, un fel de corcoduși sălbatici, care ajunseseră la maturitate și care dădeau bulevardului un aspect plăcut. Acum, copacii cu pricina au rădăcinile retezate și culcați pe pământ, pentru a fi preluați de camioanele ADP.

Defrișări ilegale în cartierul Titan

Aflat la al doilea mandat, primarul Robert Negoiță nu este la primul “derapaj” de acest fel, în încercarea de a-i face pe locuitorii Sectorului 3 să-l uite pe predecesorul său, Liviu Negoiță. Acesta a fost cel care a modernizat sectorul, odată cu venirea sa la Primărie, în 2004, după administrațiile lui Eugen Pleșca (PSD) și, anterior, Sorin Paliga (PNL), care nu au făcut nimic pentru cetățeni.

În vara anului trecut, o firmă angajată de Primăria Sectorului 3 s-a apucat să facă defrișări în părculețul situat la intersecția arterelor Lucrețiu Pătrășcanu, Constantin Brâncuși și Barajul Sadului. Părculețul și locul de joacă pentru copii fuseseră amenajate în lui Liviu Negoiță, după ce în vremea când Primăria era condusă de Eugen Pleșca, coleg de partid cu Robert Negoiță, era un maidan înțesat de gunoaie. La sesizarea cetățenilor din zonă, la fața locului a venit Garda de Mediu, care a constatat că lucrările fuseseră făcute fără autorizație și au aplicat amenzi. Dar copacii tăiați nu mai puteau fi puși la loc.

 

Trotuare paralele cu cele ale predecesorului

 

Mai mult, în ultimul an, Primăria Sectorului 3 s-a apucat să construiască, pe mai multe artere, trotuare paralele cu cele existente, amenajate pe vremea fostului Negoiță. Sute de metri pătrați de spațiu verde au fost astfel acoperiți de dale prefabricate și au fost montate bănci și coșuri de gunoi din cinci în cinci metri. De altfel, la tot pasul în Sectorul 3 pot fi observate câte două coșuri de gunoi amplasate unul lângă altul – unul pus de Liviu, celălalt de Robert Negoiță.

Și nu este singura abatere. Legislația în vigoare stipulează că pe arterele pe unde circulă RATB sunt administrate de Primăria Generală, iar restul, de primăriile de sector. Legea nu a fost însă un impediment pentru Robert Negoiță, care a făcut lucrări de amenajare pe Bulevardul Unirii, aflat în “parohia” Primăriei Municipiului București. Această acțiune a fost și în atenția unui raport al Curții de Conturi, care a constatat că lucrările au fost făcute ilegal.

România liberă a încercat în mai multe rânduri să afle și părerea primarului, pe care l-am sunt, i-am trimis SMS și mesaj pe WhatsApp. Până la ora închiderii ediției nu am primit niciun răspuns.

Cele mai citite

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...

Maestrul Victor Rebengiuc și actrița Mariana Mihuț au primit titlul de „ Cetățean de Onoare” al Ploieștiului

Actorii Mariana Mihuţ şi Victor Rebengiuc au primit, miercuri, titlul de cetăţean de onoare al municipiului Ploieşti, în cadrul unei şedinţe extraordinare a Consiliului...

Modificări ale liniilor STB 90 și 201

Începând de sâmbătă, 30.03.2024, traseele liniilor urbane 90 și 201 se comasează, urmând ca noul traseu organizat între terminalele „Arena Națională” și „Semănătoarea” să...
Ultima oră
Pe aceeași temă