9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialDenumiri de strazi pentru arterele prevazute in proiectul Baneasa

Denumiri de strazi pentru arterele prevazute in proiectul Baneasa

Noul cartier Baneasa, cel mai mare proiect imobiliar din Romania, va avea opt bulevarde, doua cai, trei piete si opt strazi, potrivit unui proiect de hotarare care va fi discutat in sedinta a Consiliului General al Municipiului Bucuresti. Strazile, bulevardele si o parte din pietele prevazute pentru noul cartier, intins pe o suprafata de 220 de hectare, intre Aleea Privighetorilor, Campul Pipera, incinta Aeroportului Baneasa, Soseaua Bucuresti-Ploiesti, vor fi denumite dupa numele unor personalitati in domeniul stiintei agricole. Cele trei piete se vor numi Horticultorilor, Ion Maier si Aurel Popoviciu. Cele opt bulevarde se vor numi Agronomiei (care incepe din Piata Horticultorilor si se va termina in Piata Aurel Popoviciu), Gherasim Constantinescu, Alexandru Fortunescu, Paul Riegler, Nicolae Filip, Teodor Saidel, Neculai Stamatin si Alexandru Nasta, iar cele doua cai se vor chema Radu Vladescu si Ion Zavoi.
Strazile din cartierul de lux se vor numi Viorel Ciura, Pana Buescu, Lascar Buruiana, Corneliu Roman, Vasile Ghetie, Vlad Munteanu, Mihai Levente si Teodor Martin.
Proiectul imobiliar Baneasa, lansat in 14 iunie, va fi realizat etapizat, pana in 2015, in partea de nord a Bucurestiului, pe un teren cu o suprafata de 224 hectare, si va include birouri (cu o suprafata de 120.000 de metri patrati), centre comerciale (mall, hypermarket, magazin de mobila, bricolaj, articole sport, galerii de mobila etc., pe o arie de 170.000 de metri patrati) si 3.000 de case individuale, colective sau apartamente in vile. Proiectul, estimat la o valoare de circa 1,2 miliarde euro, va aduce companiilor implicate, pana in 2015, o cifra de afaceri de 20 de miliarde de euro, cu o medie anuala de 2 miliarde euro, potrivit dezvoltatorilor proiectului. Proiectul Baneasa va fi cea mai mare dezvoltare imobiliara din Romania si una din cele mai importante din Europa Centrala si de Est, apreciaza reprezentantii firmei Baneasa.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă