20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialDirectorul Casei Judetene de Pensii Bistrita-Nasaud si-a dat demisia

Directorul Casei Judetene de Pensii Bistrita-Nasaud si-a dat demisia

Directorul Casei Judetene de Pensii (CJP) Bistrita-Nasaud, Ioan Fechete (PSD), si-a dat, marti, demisia din functie. Prefectul Szilagyi Ioan (UDMR) a afirmat ca social-democratul a anuntat ca nu mai doreste sa faca parte din structurile de conducere ale institutiei fara sa spuna care sunt motivele care il determina sa demisioneze.
Functia din fruntea CJP va fi preluata interimar de directorul economic, Teodor Chiciudean, dupa care postul va fi scos la concurs. Partidele aflate in arcul guvernamental au repartizat deja sefia acestei institutii Partidului Conservator care a nominalizat-o pentru ocuparea functiei pe Maria Barota.
In luna aprilie, Ioan Fechete a fost suspendat din functie pe o perioada de un an, ocupand pentru aproximativ o luna postul de consilier superior la compartimentul Resurse Umane din cadrul CJP.
Prin aceeasi decizie, odata cu Fechete a fost suspendat de pe post si directorul adjunct Maria Anca, din aceleasi motive. La sfarsitul lunii mai insa, fosta conducere a Casei Judetene de Pensii a revenit in fruntea institutiei, suspendarea fiind anulata prin decizia Casei Nationale de Pensii, care a emis un act prin care cei doi au fost repusi in functii. Fechete a declarat atunci ca nu a cerut nimanui sa-l repuna pe postul de director si ca nu s-a inscris in nici un alt partid aflat la guvernare.
Surse din cadrul Aliantei “D.A.” au informat ca, in prezent, la Casa de Pensii se afla o echipa guvernamentala care verifica activitatea institutiei.

Cele mai citite

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Guvernul a decis ca valabilitatea cardurilor de energie să fie prelungită până pe 31 mai, cu încă două luni față de termenul inițial. Aceasta...

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...
Ultima oră
Pe aceeași temă