10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialDisponibilizari de vara la CET Arad

Disponibilizari de vara la CET Arad

Aproximativ 100 de angajati din cadrul SC “CET” SA Arad vor fi disponibilizati in luna august a acestui an, indiferent daca Guvernul va aproba sau nu Programul de restructurare al firmei. Programul de restructurare prevede stingerea datoriilor pentru ca unitatea sa poata beneficia de aplicarea prevederilor ordonantei de urgenta a Guvernului privind reglementarea unor obligatii de plata ale societatilor desprinse de “Termoelectrica” SA Bucuresti.
Programul a fost elaborat de “CET” Arad pentru perioada mai 2002 – iunie 2008 si prezinta, pe langa datele de identificare ale unitatii, si diferite informatii cu caracter general referitoare la evolutia vanzarilor la principalele activitati. In proiectul de restructurare sunt cuprinse masuri atat pe termen scurt, cat si pe termen mediu, grupate in masuri de natura organizatorica si manageriala, masuri de natura tehnica si tehnologica si masuri de natura financiara.
Incadrarea CET-ului in prevederile programului de masuri era obligatorie. In situatia in care nu se vor elabora la termen si nu se vor pune in aplicare programele de restructurare, Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului este imputernicita sa procedeze la executarea silita a creantelor.
Prin indeplinirea programului de restructurare intocmit pentru perioada mai 2002 – iunie 2008 se vor stinge datoriile de 233 miliarde lei, preluate de Consiliul Local al municipiului Arad de la SC “Termoelectrica” SA si transmise la “CET” la data preluarii patrimoniului filialei “Electrocentrale” din judet de la “Termoelectrica” Bucuresti. Deja, proiectul a fost analizat de Guvern si a fost retrimis la societatea aradeana fara avize, dar cu cererea de completare a unor anumite capitole si prevederi.
Conform planului de restructurare, in cadrul SC “CET” vor avea loc disponibilizari colective, aproape 100 dintre angajati urmand sa fie trimisi in somaj, incepand cu 1 august. “Persoanele care vor fi disponibilizate sunt din toate sectoarele societatii. Toate listele au fost intocmite in urma consultarilor purtate in mai multe randuri cu sindicatele, de comun acord cu acestea, pentru a nu aparea probleme. Dupa disponibilizari, "CET" va mai ramane cu aproape o mie de salariati”, a declarat directorul general al societatii, Lucian Barniciu.
Un alt punct important al restructurarii centralei electrotermice cuprinde modernizarea punctelor termice din municipiul Arad, care va demara in acest an, cu un sprijin financiar in valoare de 60 de miliarde lei acordat de Guvernul Romaniei. Astfel, Executivul a decis sa acorde administratiei locale prima transa de bani in vederea modernizarii si retehnologizarii punctelor termice din cartierul “Aurel Vlaicu”. Aceasta decizie a fost adoptata pe baza documentatiei elaborate de Primarie.

Cele mai citite

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă