6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialFacilitati pentru insotitorii veteranilor de razboi

Facilitati pentru insotitorii veteranilor de razboi

Marii mutilati, invalizii de razboi, precum si veteranii de razboi decorati cu ordine si medalii beneficiaza de 12 calatorii gratuite, dus-intors, in cursul unui an calendaristic, la clasa l, pe calea ferata, la tren de orice clasa (personal, accelerat, rapid sau intercity), doar pe teritoriul Romaniei. Conform Legii nr. 44 din 1994, modificata si cu completarile ulterioare, in cadrul numarului de calatorii stabilit pentru titulari, acestia le pot folosi si pentru insotitori.
Veteranii de razboi nedecorati, precum si vaduvele de razboi au dreptul, in decursul unui an, la 6 calatorii interne gratuite, dus-intors, la tren de orice rang. Generalii de razboi si ofiterii au dreptul sa calatoreasca la clasa l.
Veteranii de razboi si vaduvele de razboi care locuiesc in mediul rural au dreptul, pe durata unui an, la 12 calatorii interne dus-intors gratuite, pe mijloacele de transport in comun (autobuze tip IRTA, mijloace de transport fluvial etc.), daca nu exista posibilitatea sa calatoreasca pe calea ferata, sau la 12 calatorii interne gratuite dus-intors pe caile ferate, la alegere.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă