13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialFestival folk cu artisti consacrati, la Alba Iulia

Festival folk cu artisti consacrati, la Alba Iulia

Festivalul-concurs de muzica folk, intitulat “Ziua de Maine” a debutat, ieri, pe scena Casei de Cultura a Sindicatelor din Alba Iulia. Manifestarea este organizata de catre Consiliul Judetean, care a alocat un buget de 300 de milioane de lei.
Pe langa concurenti, pe scena vor urca nume sonore al folk-ului romanesc: Ada Milea, Ducu Berti, Florin Sasarman, Mircea Vintila, Mircea Baniciu, Vali Serban, Hans Knall, Victor Socaciu, Maria Gheorghiu, Vasile Seicaru si Vladi Cnejevici. Prima zi a concursului a fost programata pentru dupa-amiaza zilei de ieri, cand au avut loc recitaluri, iar sambata se desfasoara Gala Laureatilor, urmata, de la ora 20.00, din nou de recitaluri.
Manifestarea a mai cuprins 3 lansari de albume la Galeriile de arta ale Fondului Plastic: Vali Serban cu albumul “Ultimul Lup”, Florin Sasarman cu “Buchetul” si Mircea Vintila cu albumul “Toti intr-o barca”. Intrarea la cele doua zile ale festivalului este libera, iar accesul in sala este permis pana la ora 17.30 deoarece intregul concert este inregistrat integral de TVR Cluj si Radio Cluj.
“Festivalul va avea un statut anual. Dorim sa devina cel mai mare festival de muzica folk din tara”, a declarat presedintele CJ Alba, Ion Dumitrel. De altfel, acesta i-a cerut directorului festivalului, Vali Serban, ca fiecare recital din cele doua seri sa cuprinda numele a cel putin trei artisti cunoscuti.
“In acest an, publicul din Alba Iulia da un examen mare. Noi nu am adus o prajiturica, ci am adus un tort mare”, a afirmat, la randul sau, directorul festivalului, Vali Serban.

Cele mai citite

De ce să alegi călătoria cu autobuzul sau autocarul de la Bucureşti la Chişinău?

Călătoria cu autobuzul sau autocarul de la București la Chișinău poate fi o opțiune excelentă pentru cei care caută o modalitate confortabilă și accesibilă...

Europa Conference League în faza semifinalelor: Care sunt favoritele

Aston Villa, Fiorentina, Olympiacos și Brugges sunt echipele rămase în cursa pentru cucerirea trofeului UEFA Europa Conference League în acest sezon. Prima manșă a semifinalelor va avea...

Cum să-ți protejezi locuința de vremea rea

Indiferent dacă ești acasă sau nu, locuința ta este mereu expusă la riscuri generate de vremea rea, cum ar fi furtuni, inundații sau căderi...
Ultima oră
Pe aceeași temă