8.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024

Flash

Concedieri din cauza pierderilor la “Imar” Arad

Cel mai mare producator de mobilier din judetul Arad, SC “Imar” SA, va concedia peste 300 de muncitori din cauza pierderilor pe care le inregistreaza societatea. Cei 1.250 de angajati ai fabricii au fost in concediu pana pe data de 5 septembrie, insa dupa reluarea productiei vor fi intampinati cu reduceri importante de personal, tocmai pentru a fi redresata situatia unitatii. Potrivit liderului sindical Virgil Culda, probabil, vor fi trecuti in somaj intre 300 si 350 de angajati. Acestia vor primi si o compensatie de una sau doua salarii, in functie de vechimea pe care au avut-o in cadrul societatii. Prin reducerea activitatii se vor regandi si fluxurile de productie, in vederea reducerii cheltuielilor de regie. Directorul general al “Imar” SA, Andrei Grecu, a declarat ca pierderile inregistrate de fabrica se datoreaza deprecierii monedei europene.

Magistrat autosuspendat, la Judecatoria Cluj-Napoca

Reprezentantii filialei muresene a Asociatiei Magistratilor din Romania considera salutara decizia magistratului Alexandrina Radulescu de a se autosuspenda, din 5 septembrie, din calitatea de judecator pe perioada mandatului de membru in Consiliul Superior al Magistraturii. Potrivit unui comunicat de presa semnat de comitetul director, AMR Mures sustine gestul judecatorului, aratand ca magistratul, care a activat in cadrul Judecatoriei Cluj-Napoca, se remarca prin modalitatea in care isi pune in aplicare programul coerent pe care, de altfel, l-a si sustinut odata cu lansarea candidaturii sale pentru CSM, in toamna anului 2004.
“Este singurul membru al CSM care a inteles ca in acelasi timp nu se pot exercita eficient, responsabil si in mod profesionist doua functii cu grad inalt de exigenta”, au mentionat liderii AMR Mures. Acestia au constatat ca pana in prezent Alexandrina Radulescu este singura care a facut acest pas. “Din pacate, constatam ca gestul d-nei judecator nu a fost urmat de ceilalti membri CSM, majoritatea cumuland aceasta functie eligibila cu functia de conducere in cadrul instantelor sau parchetelor”, mai sustin judecatorii mureseni.

Aproape jumatate din scolile Bihorului nu au apa curenta

Aproape jumatate dintre unitatile de invatamant din judetul Bihor ar trebui sa-si inchida portile daca s-ar tine cont strict de litera legii in ceea ce priveste lipsa autorizatiei de functionare. Doar 386 de scoli si 175 de gradinite, adica 52 la suta din total, detin acest document. Din cauza lipsei apei potabile, restul scolilor – majoritatea din mediul rural – nu primesc aceasta autorizatie. Totusi, pentru trei dintre acestea se intocmesc in prezent dosare de conformare in vederea obtinerii autorizatiei. Totodata, un numar de 21 unitati de invatamant se afla in executie prin Programul pentru invatamantul Rural, urmand ca 10 unitati sa intre in executie in perioada urmatoare. La ora actuala, in judet mai exista inca 461 de unitati scolare, dintr-un total de 1.076, ce nu dispun de apa curenta. De grupuri sanitare corespunzatoare nici nu poate fi vorba la scolile din mediul rural, unde elevii trebuie sa-si rezolve problemele fiziologice in curte.

Finantare Sapard pentru zeci de euroferme in Bistrita-Nasaud

Un numar de 29 de proiecte de infiintare a unor euroferme in judetul Bistrita-Nasaud sunt finantate din fonduri Sapard. Seful serviciului de dezvoltare rurala in cadrul Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala, Aurel Campean, a declarat ca au fost depuse sapte proiecte privind procesarea productiei agricole, iar cinci dintre acestea sunt finantate. Alte 34 de proiecte au fost depuse la masura privind finantarea exploatatiilor agricole, iar 29 dintre acestea vizeaza infiintarea de euroferme in parteneriat cu firma “Dorna Lactate”. In derulare se afla si un proiect de modernizare a unei ferme de miei la Livezile, iar alte trei proiecte sunt pentru modernizarea unitatilor de procesare a laptelui si una pentru o ferma de porci la Sieu Magherus. Fondurile Sapard vor mai fi utilizate pentru o ferma de ciuperci la Sieu Odorhei, pentru amenajarea unei pensiuni agroturistice la Arcalia, in imediata vecinatate a parcului dendrologic, dar si pentru realizarea canalizarii satului Rodna, din zona defavorizata cu acelasi nume. Toate aceste proiecte au fost depuse la masura care vizeaza finantarea altor activitati.

Deficit de 75 de miliarde la ajutoarele sociale, in Alba

Judetul Alba are un deficit de aproape 75 de miliarde lei vechi pentru ajutoarele sociale si la cele privind sustinerea sistemului de protectie a persoanelor cu handicap. Directorul Directiei Economice din cadrul Consiliului Judetean, Marian Aitai, a spus ca majoritatea administratiilor locale au solicitat sume importante de bani la acest capitol. Spre exemplu, Primaria Aiud mai are nevoie, conform documentelor, de aproximativ 7,4 miliarde lei. De asemenea, municipiul Sebes mai are nevoie de aproape trei miliarde. Pe langa cele doua orase, solicitari importante de la bugetul CJ au mai facut cateva comune. In mod ciudat, primarii acestora au cerut mai multi bani decat cei din unele orase. Spre exemplu, la Craciunelul de Sus ar mai fi nevoie de 4,6 miliarde lei, iar la Ighiu de alte 4,9 miliarde.

DN 69 Arad-Oradea, blocat din cauza unui accident rutier

Drumul national 69 dintre municipiile Arad si Oradea a fost blocat, ieri, aproape o ora, din cauza producerii unui accident de circulatie. O soferita din Timisoara care a incercat o manevra de depasire riscanta a lovit un alt autoturism si a lovit un biciclist care circula regulamentar pe marginea soselei. Timisoreanca, ce conducea un autoturism marca Audi si circula cu mare viteza, a incercat sa intre intr-o depasire. Dandu-si seama ca nu poate efectua manevra, ea s-a repliat brusc pe sensul sau de circulatie si a lovit, din spate, un Peugeot cu numar de Arad.
In urma impactului, air-bag-urile din Audi s-au deschis, iar conducatoarea auto nu a mai putut vedea nimic, moment in care a lovit un biciclist, care a decedat in urma izbiturii.

Cele mai citite

Introducere în lumea lansetelor feeder

Pescuitul la feeder a devenit una dintre cele mai apreciate tehnici de pescuit în rândul pescarilor profesioniști și amatori din România. Atracția pentru această...

“Cătălin Cîrstoiu trebuie să iasă în spațiul public și să explice toate aceste acuzații”, declară liderul PSD, Marcel Ciolacu

"Domnul Cătălin Cîrstoiu trebuie să iasă în spațiul public, în fața presei, și să explice toate aceste acuzații", a declarat liderul PSD, premierul Marcel...

Jens Stoltenberg: România are un rol esențial în apărarea flancului estic al NATO

România este esențială pentru apărarea flancului estic al NATO, a spus Jens Stoltenberg, șeful NATO, după discuția avută marți cu președintele Klaus Iohannis, potrivit...
Ultima oră
Pe aceeași temă