17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024

Flash

Turism ilegal in cabanele din Parang

Majoritatea cabanelor din masivul Parang nu detin autorizatie pentru servicii de cazare a turistilor.
Din cele aproximativ 200 de constructii existente, doar trei cabane sunt clasificate si autorizate. Cu toate acestea, chiar autoritatile locale au recunoscut ca se practica turismul “la negru”.
Primarul municipiului Petrosani, de care apartine zona Parang, Carol Schreter, a afirmat ca procedurile de autorizare si clasificare nu sunt complicate, dar multi inchiriaza cabanele ilegal pentru a nu plati taxele aferente.
“Am observat ca nici controalele nu ii descurajeaza, dar odata cu intrarea in sezonul de iarna pregatim o surpriza cabanierilor care nu respecta legea”, a mai afirmat edilul.

Agitatie si bani putini la Centrul de Diabet Bihor

Fondurile alocate Centrului de Diabet din judetul Bihor s-au redus foarte mult, potrivit reprezentantilor institutiei. Din luna mai a acestui an, cand fondurile alocate pentru medicamente si insulina au fost de 7,8 miliarde lei, in august acestea au ajuns la 5,3 miliarde lei. Astfel, bolnavii sunt nevoiti sa isi cumpere singuri medicamentele ca sa fie siguri ca nu raman fara tratament.
In Bihor, exista circa 18.000 de bolnavi diagnosticati cu diabet, judetul clasandu-se pe locul trei, dupa Bucuresti si Cluj, la numarul de bolnavi.
Reprezentantii Centrului Judetean de Diabet sustin ca problemele cu fondurile care au inceput sa se diminueze considerabil au inceput in luna iunie, ajungandu-se la situatia ca medicamentele sa fie distribuite in fiecare luna si nu la doua, cum se intampla inainte.
Acest lucru a produs nemultumiri in randul bolnavilor, care se plang ca trebuie sa stea foarte mult la coada pentru a-si ridica medicamentele.

Investitii in crestere la Aeroportul Arad

Aeroportul International Arad a cunoscut in ultima perioada o crestere a investitiilor, fiind unul dintre cele mai dotate din Romania din punct de vedere al infrastructurii si al mijloacelor de navigatie aeriana. Au crescut, de asemenea, cererile de bilete pentru cursele care pleaca de pe pistele aradene.
De asemenea, incepand cu data de 12 septembrie, de pe Aeroportul International vor fi efectuate zilnic curse cu o aeronava SAB 2000 de 50 de locuri. Pana acum firma “Carpat Air” opera cu avioane care aveau o capacitate de 33 locuri.
“Faptul ca se va opera cu aparate de zbor care vor avea locuri mai multe demonstreaza ca cererea pentru cursele Arad-Bucuresti este foarte mare. Media pe cursele de pasageri este in prezent in continua crestere”, a declarat presedintele Consiliului Judetean, Iosif Matula.
De asemenea, tot din luna septembrie avioanele care vor decola de la Arad vor ateriza pe Aeroportul Baneasa, si nu pe cel de la Otopeni, cum se intampla pana acum, ceea ce reprezinta un avantaj pentru ca pasagerii vor ajunge mult mai repede in oras, distanta fiind mai mica.
In urma cu un an, Aeroportul din Arad se afla in pragul falimentului, nemaiavand nici o cursa regulata, ci doar aterizari operationale.

Organizatia de femeia PSD Arad are un nou lider

Noua presedinta a organizatiei municipale de femei a PSD Arad este Mariana Rista, aleasa la Adunarea Generala de alegeri a filialei. Aceasta a preluat functia de conducere de la Amalia Aslau, a carui mandat a expirat.
Proaspata conducere la nivelul organizatiei municipale a femeilor social-democrate este formata din 19 membre, alaturi de Mariana Rista fiind alese ca vicepresedinte Rodica Costica, Amalia Frentiu si Mirela Susan, iar secretar a fost desemnat Daciana Duma. Totodata, noua echipa de conducere a propus un program-cadru in care accentul sa fie pus pe educarea politica, juridica si culturala a acestui segment de populatie in perspectiva viitoarei integrari europene, fara a pierde specificul national.

Fonduri insuficiente pentru zonele calamitate din Valea Jiului

Sumele propuse de Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta (CSU) Hunedoara in vederea remedierii pagubelor produse de inundatii in Valea Jiului nu sunt suficiente. Cu toate acestea, autoritatile sustin ca orice suma este bine venita.
Cel mai grav afectat de inundatiile din aceasta vara este orasul Uricani, reprezentantii CSU stabilind ca, pe langa gospodariile avariate, au fost distruse un numar de cinci drumuri si opt poduri si podete. Pentru refacerea acestor obiective, Consiliul Judetean va aloca suma de circa 1,2 miliarde lei.
Primarul orasului, Danut Odagiu Buhaescu, este de parere, insa, ca viitura a distrus cel putin 10 drumuri, precum si cateva canale de scurgere, care nu au fost incluse la daune. “Nici pe departe suma nu acopera toate problemele provocate de revarsarea apelor in Uricani si celelalte zone adiacente, insa orice leu primit este bun. Oricum pagubele sunt mult mai mari de 1,2 miliarde lei”, a afirmat edilul. De asemenea, pentru orasul Aninoasa, reprezentantii CSU au alocat 400 de milioane de lei.

34 de miliarde pentru refacerea infrastructurii din Alba

Autoritatile judetene din Alba au stabilit investitiile care vor fi finantate cu banii alocati de Guvern pentru inlaturarea efectelor calamitatilor naturale produse in anul 2005. Astfel, cea mai importanta suma din cele aproape 34 miliarde lei vechi va ajunge in comuna Ocolis, unde cu 8,9 miliarde vor fi finantate doua lucrari. Este vorba despre repararea drumului comunal care face legatura cu satul izolat Lunca Larga, pentru care s-au alocat 4,9 miliarde lei, si de repararea soselei judetene de legatura intre centrul comunei si DN 75.
Aproximativ 4,5 miliarde lei vor fi cheltuiti pentru repararea drumului judetean 106H Ighiu Ð Ighiel Ð Necrilesti Ð Intregalde, in timp ce in municipiul Aiud vor ajunge 4 miliarde lei pentru repararea podului distrus de apele raului Aiudel.
De asemenea, 1,3 miliarde lei sunt destinati repararii DJ 107M Luna de Sus Ð Buru Ð Rimetea Ð Aiud. Alte doua drumuri judetene din zona Muntilor Apuseni si un drum comunal de pe raza comunei Ighiu vor inregistra lucrari de reparatii pentru care au fost alocate, in fiecare caz, cate un miliard de lei.
Tot un miliard de lei va primi si Consiliul Local Zlatna pentru repararea unui pod din oras, care traverseaza raul Ampoi. Restul investitiilor au valori mai mici de 800 milioane de lei.

Masini furate din Occident, oprite la granita de vest

Doi romani care incercau sa introduca in tara autoturisme furate din Occident au fost prinsi la Vama Turnu (judetul Arad). Acestia s-au prezentat la punctul de trecere a granitei la volanul a doua autoturisme de lux, marca Audi A6 si Volkswagen Touareg, ambele inmatriculate in Spania.
Cu ocazia controlului documentelor de calatorie, politistii de frontiera au descoperit, insa, ca Lucian S. (31 de ani) si Silviu L. (30 de ani), ambii din Bucuresti, au plecat din Romania cu avionul, deci nu posedau asigurare auto internationala tip carte verde, iar in Spania au stat o perioada foarte scurta.
Deoarece au avut suspiciuni, oamenii legii au trecut la verificari suplimentare. Astfel, acestia au observat ca seria pansonata pe caroseria Volkswagenului nu corespundea cu cea inscrisa pe certificatul de inmatriculare a masinii. In urma controalelor efectuate prin Punctul de Contact Oradea s-a stabilit ca ambele autoturisme fusesera declarate furate in Spania de putin timp.
Ambele autotursime au fost indisponibilizate, cei doi bucuresteni fiind cercetati sub aspectul savarsirii infractiunii de tainuire.

Hotii au lasat fara apa peste 100 de muncitori de la “Moldomin”

Furturile repetate inregistrate la SC “Moldomin” SA Moldova Noua (judetul Caras-Severin), au cauzat firmei pagube insemnate. Astfel, ultima “lovitura” a hotilor a avut loc acum doua nopti, cand acestia au taiat o portiune din conducta care alimenteaza cu apa garajul unui sector important din firma, lasand fara apa peste 100 de angajati. Din incinta firmei au disparut si doua piese importante ale utilajelor de transport.
Reprezentantii “Moldomin” sustin ca obiectele sustrase din societate ajung la punctele de colectare a fierului vechi. In urma cercetarilor efectuate de politisti, atat bucata de conducta, cat si cele doua piese au fost gasite la doua centre de colectare a fierului vechi.
Liderul Sindicatului “Aramis” din cadrul SC “Moldomin”, Serban Stan, a spus ca a atras de mai multe ori atentia autoritatilor ca furturile din incinta societatii pot fi oprite doar printr-un control serios la firmele de fier vechi. “Cumparatorul unor astfel de piese trebuie sa faca dovada, cu acte, a faptului ca a achizitionat legal astfel de obiecte”, a afirmat Stan.

Cele mai citite

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Elevii vor intra de vineri în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce în şcoli miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul...

Conducerile școlilor, umplute de activiști de partid, din timp pentru alegeri

Cred că în acest moment a devenit clar pentru toată lumea că Ligia Deca nu este un ministru al Educației, deși ocupă această funcție,...

Jack Grealish ar putea ajunge alături de Horațiu Moldovan! Atletico a pus ochii pe englez

În vârstă de 28 de ani, Jack Grealish își dorește să părăsească Manchester City la finalul acestui sezon. Cunoscut pentru talentul său în atac,...
Ultima oră
Pe aceeași temă