10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024

Flash

Incendiu la o garnitura de tren personal

ARAD. Un vagon aflat in componenta garniturii de tren care circula pe relatia Brad – Arad a luat foc, sambata seara, cu putin timp inainte sa ajunga in Statia CFR din municipiul Arad. Incendiul a fost observat de unul dintre angajatii garii, care a alertat pompierii. Vagonul afectat de flacari era special destinat incalzirii intregului tren, astfel ca nu era ocupat de pasageri. De altfel, toti pasagerii au coborat in gara. Pompierii s-au alarmat cand au constatat ca vagonul avea si un rezervor in care se afla aproximativ o tona de motorina.
Potrivit afirmatiilor pompierilor care au intervenit la stingerea incendiului, rezervorul ar fi putut exploda din cauza supraincalzirii.
“In momentul in care am ajuns la locul incendiului am actionat rapid pentru racirea rezervorului. Lichidarea efectiva a incendiului a durat 30 de minute”, a declarat lt. colonelul Iustin Marseu, din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta al Judetului Arad.
Pentru stingerea focului, pompierii militari au fost nevoiti sa decupleze de la reteaua de energie electrica tot perimetrul garii. Astfel, toate trenurile care urmau sa plece din statia CFR au avut orele de plecare amanate cu aproximativ o ora. Din primele cercetari reiese ca incendiul a izbucnit din cauza supraincalzirii unei conducte din instalatie, in care se afla motorina.


Primarul Cristian Anghel, reales in fruntea PNL Maramures

Baia Mare. Primarul municipiului Baia Mare, Cristian Anghel, a fost reales, duminica, in fruntea Organizatiei Judetene a PNL Maramures.
Cristian Anghel a primit 200 de voturi, contracandidatul sau, deputatul si vicepresedintele PNL Maramures Ioan Hoban, 169, iar 11 au fost anulate. La Conferinta Judeteana a PNL au participat vicepresedintele liberal Teodor Melescanu, secretarul general al PNL, Titu Ghiorghiof, si deputatul Crin Antonescu. Cristian Anghel a declarat, dupa aflarea rezultatelor, ca mizeaza pe munca in echipa a colegilor si spera sa gaseasca resurse pentru continuarea proiectelor politice incepute.

Accident cu doi morti in Bistrita-Nasaud

BECLEAN. Viteza excesiva, drumul umed si neatentia la volan au fost principalele cauze ale unui grav accident, petrecut sambata seara, pe DN 17, in apropiere de Beclean (judetul Bistrita- Nasaud). In incidentul rutier au fost implicate patru masini, iar doi oameni si-au pierdut viata.
Soferul unei Dacii, Nicolae Florin M., de 30 de ani, se intorcea, impreuna cu familia, de la o inmormantare in localitatea Cociu, iar in apropiere de Beclean s-a angajat intr-o depasire. Din cauza vitezei si a conditiilor de drum neprielnice, a pierdut controlul asupra volanului si s-a lovit lateral de un TIR. Masina a fost proiectata, apoi, in alte doua autoturisme care veneau de pe contrasens.
Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie, Adrian Ardelean, in urma accidentului, conducatorul auto al Daciei a decedat, la fel si o alta pasagera din masina, Ana M., de 69 de ani. Un tanar de 21 de ani, Valer P., aflat in acelasi autoturism, se zbate intre viata si moarte la spital.
Serviciul de Ambulanta Bistrita-Nasaud a intervenit cu trei salvari, iar medicii au acordat ingrijiri si pacientilor din celelalte autovehicule, care au suferit rani usoare. Din cauza accidentului, traficul in zona a fost afectat timp de doua ore, circulatia pe DN 17 desfasurandu-se pe un singur sens.

Comisionar vamal mort in accident rutier

ARAD. Un tanar de 25 ani si-a pierdut viata, iar altul a ajuns la spital in stare grava, in urma unui accident rutier produs, ieri, pe soseaua Arad – Nadlac. Cei doi erau comisionari vamali la Nadlac si se indreptau, la bordul unui autoturism BMW, spre serviciu.
Potrivit politistilor, masina, cu numarul AR-13-CEV, condus de Voicu Cadaru, a derapat din cauza carosabilului acoperit cu polei. Autoturismul a lovit un autocar care venea din sens opus. In urma impactului violent, soferul masinii BMW a fost grav ranit, iar colegul sau, Mihai Drila, de 25 ani, a decedat pe loc.
Pentru scoaterea victimelor din masina avariata a fost necesara interventia echipajului de descarcerare al pompierilor militari aradeni.

Rezidentiat cu 4.000 de candidati

CLUJ-NAPOCA. Aproximativ 4.000 de medici au participat, la Cluj-Napoca, la examenul de admitere in rezidentiat, in domeniile medicina familiei si specialitati medicale. Cea mai mare con-curenta, de 2,3 candidati pe un loc, a fost inregistrata la specialitati medicale, in timp ce la medicina familiei au fost 1,4 candidati pe un loc.
Examenul a inceput la ora 10.00 si a durat patru ore. Caietele candidatilor au inclus 200 de intrebari. Pentru prima data, absolventii din anul 2005 care obtin punctaj de trecere la grupa specialitatilor medicale, dar care nu au fost declarati admisi deoarece numarul locurilor scoase la concurs a fost prea mic, pot fi inregistrati drept rezidenti in medicina familiei, daca vor depune cerere scrisa.

Alegeri in organizatia municipala a PD

SATU MARE. Noul presedinte al Organizatiei Municipale a PD Satu Mare este Vasile Nistor, care a fost desemnat, sambata, in cadrul conferintei de alegeri cu 140 de voturi din cele 215 exprimate. Contracandidatul acestuia a fost presedintele interimar al organizatiei, Constantin Raduca.
In cadrul conferintei de alegeri au fost alesi un presedinte executiv, un secretar general si zece viceprese-dinti, majoritatea dintre ei fiind membri noi ai PD.
La conferinta au participat vicepresedintele la nivel central al partidului, deputatul de Bistrita Ioan Oltean si deputatul de Maramures Mircea Man.

Taxa speciala Salvamont, in Apuseni

ALBA. Unitatile de cazare din judetul Alba vor fi obligate din aceasta iarna sa plateasca o taxa speciala pentru serviciile publice de salvare si siguranta a turistilor. Consilierii judeteni au aprobat, la sfarsitul saptamanii trecute, asa-numita taxa “Salvamont”, din care va fi finantata activitatea salvatorilor montani.
Taxa se va plati in mod diferentiat, in functie de tipul spatiilor de cazare. Astfel, hotelurile, pensiunile, vilele si motelurile vor plati un leu RON pe zi pentru fiecare turist cazat, iar cabanele, bungalourile, satele de vacanta, campingurile si fermele agro-turistice vor fi nevoite sa achite 0,5 lei pentru acelasi lucru. Firmele care transporta turisti pe cablu vor fi si ele obligate sa verse 0,5 la suta din incasarile realizate, pentru finantarea activitatilor de salvare.
Veniturile obtinute din taxele speciale vor fi utilizate integral pentru acoperirea cheltuielilor de functionare a acestor servicii publice. Potrivit directorului executiv al Directiei de Dezvoltare si Bugete, Marian Aitai, taxa speciala Salvamont se incaseaza intr-un cont distinct al CJ, deschis in afara bugetului local, iar banii vor fi utilizati exclusiv pentru scopul amintit.
Taxa se aplica in zona Muntilor Apuseni, pe teritoriul localitatilor Albac, Arieseni, Cugir, Garda de Sus, Horea, Ighiu, Salciua, Scarisoara, Sugag, Vadu Motilor, Rimet, Intregalde, Livezile, Metes, Cricau, Sasciori si Campeni.

Sedinta AGA pentru concedieri in bloc

BISTRITA. Actionarii societatii “Cristiro” SA Bistrita, a carei conducere a anuntat ca va concedia 500 de angajati din cauza pierderilor financiare, sunt convocati intr-o Adunare Generala Extraordinara. In timpul sedintei se va discuta, printre altele, un plan de redresare a firmei si soarta muncitorilor care risca sa-si piarda locurile de munca. Administratorul unic al societatii, Marcel Hosu, a informat ca la Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor, din 6 decembrie, se va discuta despre oportunitatea inchirierii unor spatii si mijloace fixe, constituirea garantiilor pentru un cuptor de topit sticla, aprobarea planului de redresare a societatii, dar si prelungirea duratei de credit. Un alt punct pe ordinea de zi va fi aprobarea construirii unor locuinte cu destinatie speciala. Potrivit sursei citate, actionarii nu vor putea fi reprezentati in cadrul AGA decat prin alti actionari in baza unei procuri speciale. SC “Cristiro” SA, fosta fabrica de sticla din Bistrita, apartine fratilor Daniel si Eugen Moraru, cei mai bogati oameni de afaceri din judet conform topului “Capital 300”, cu o avere estimata la 16-17 milioane de dolari.

“Mobex” vrea sa evacueze chiriasii

TARGU-MURES. Conducerea fabricii de mobila “Mobex” din Targu-Mures nu mai vrea sa aiba chiriasi in imobilele cu destinatie de locuinta de serviciu. Pentru a scapa de acestia, patronatul firmei a hotarat vanzarea spatiilor sau evacuarea oamenilor. Preturile boxelor din cele doua blocuri de nefamilisti ale “Mobex” nu sunt deloc neglijabile, iar reducere de 25 la suta primesc doar cei care sunt si acum angajati ai firmei. Astfel, 35 de familii risca sa ramana fara acoperis deasupra capului deoarece, sustin ei, nu au banii necesari cumpararii spatiilor, iar conducerea firmei conditioneaza vanzarea doar daca 90 la suta din locuinte vor fi cumparate. Conform adreselor oficiale trimise chiriasilor, pentru camerele din caminele de nefamilisti construite in 1964, respectiv 1978 si nerenovate, “Mobex” pretinde sume cuprinse intre 15.000 RON si 44.500 RON. “Camerele astea au intre 11 metri patrati si aproape 21 de metri patrati. Daca aceste camere dispun de retea de apa, la pret se mai adauga 1.000 RON”, a declarat unul dintre chiriasi. Potrivit aceleiasi surse, cele 35 de familii se asteapta sa fie evacuate la sfarsitul acestei luni.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă