17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024

Flash

Trenurile care tranziteaza Vama Curtici vor fi controlate vamal “din mers”
Presedintele Consiliului Judetean Arad, Iosif Matula, a anuntat ca, pe viitor, controlul vamal a trenurilor care tranziteaza Punctul de Trecere a Frontierei Curtici se va face in timpul mersului. El a afirmat ca acest lucru a fost stabilit in cadrul sedintei comune dintre premierii Romaniei si Ungariei.
In acest sens, autoritatile din cele doua tari vor incepe consultari pentru gasirea unor solutii privind introducerea procedurilor de control vamal si politienesc in timpul mersului trenurilor de pasageri. “Introducerea acestor masuri va facilita procedurile de trecere a frontierei in traficul feroviar de pasageri intre cele doua tari si va reduce timpii de stationare la frontiera comuna”, a spus presedintele CJ.
Astfel, politistii si vamesii vor urca in trenuri in statiile de dinaintea punctelor de trecere a frontierei pentru a finaliza controalele. In aceste conditii, garniturile nu vor mai fi blocate in Vama Curtici pentru realizarea controalelor vamale.

Politist din Sibiu, bruscat pentru ca a intervenit sa aplaneze un conflict
Un barbat din Cisnadie (judetul Sibiu) a fost retinut de oamenii legii dupa ce a bruscat un politist care intervenise pentru a aplana un scandal declansat in fata unui local. Potrivit reprezentantilor IPJ, unul dintre ofiterii Serviciului de Investigatii Criminale din cadrul institutiei, aflat in afara orelor de serviciu, a intervenit pentru a aplana un conflict izbucnit in fata unei discoteci din municipiul Sibiu in noaptea zilei de 15 octombrie.
Un barbat despre care oamenii legii au aflat ca era poreclit “Tantana” purta o discutie dura cu o femeie. Politistul s-a legitimat si a incercat sa-i desparta si sa aplaneze modul violent in care se exprima “Tantana”, dar a fost la randul sau bruscat, injurat, dupa care violentul personaj a disparut in noapte.
Dupa mai multe zile de cautari, agresorul femeii si al politistului a fost identificat in persoana lui Nicoale Moldovan (24 de ani), cunoscut ca recidivist, fara ocupatie, si cu un comportament violent. Barbatul a fost retinut si urmeaza sa fie prezentat Parchetului de pe langa Tribunalul pentru infractiunea de ultraj.

Cotizatie de un dolar lunar la PIN Timis
Echipa de conducere a Partidului Initiativa Nationala a inaugurat, ieri, sediul din Timisoara al acestei formatiuni politice. Cozmin Gusa, presedintele partidului, impreuna cu Lavinia Sandru si Aurelian Pavelescu, si-a propus sa deschida 25-30 de sedii in fiecare judet si sa adune cat mai multi membri care nu au mai fost implicati in viata politica.
“In functie de cat de tari suntem intr-un judet, vom avea sedii mai mari si mai scumpe”, a spus Gusa. Acesta nu stie cati adepti a strans in Timis, dar a vehiculat cifra de 300 de persoane. Cotizatia pe care o cere partidul este de un dolar in fiecare luna. Viitorii cotizanti au fost avertizati de liderul partidului ca trebuie sa faca fata unui mediu politic ostil, mai ales ca nu sunt pe placul nici unei formatiuni politice de acum. “PIN are putine sanse de reusita, pentru ca scena politica este dominata de partidele mari”, a adaugat unul dintre liderii locali ai coalitiei aflate la guvernare.

Cele mai citite

A născut soția lui George Simion

Președintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), George Simion, a primit un veste bună mult așteptată. Liderul AUR este tată. George Simion a anunțat pe Facebook că...

Cum iluminezi camera în care se află biroul, pentru a fi mai productiv?

Nu ți s-a întâmplat ca atunci când lucrezi la birou să te doară ochii din cauza luminii insuficiente? Dacă lucrezi de acasă, amenajarea spațiului în...

Cutremur produs în zona seismică Vrancea, în această dimineață

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe Richter s-a produs, vineri dimineaţa, la ora locală 2:05, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit...
Ultima oră
Pe aceeași temă