12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialFostul sef al CJAS Bistrita-Nasaud a ratat reinstalarea pe post

Fostul sef al CJAS Bistrita-Nasaud a ratat reinstalarea pe post

Fostul sef al Casei Judetene a Asigurarilor de Sanatate (CJAS) Bistrita-Nasaud, economistul Maria Miculas (PSD), a fost respinsa la concursul pe post pentru obtinerea unui nou mandat. Potrivit unor surse din cadrul institutiei, ea a obtinut nota 7,75, in timp ce contracandidatul sau, Ioan Mircea Ratiu a luat nota 8,20 si a ajuns la conducerea institutiei.
Noul director este si el economist de profesie si isi va lua in primire functia saptamana viitoare. El nu este angajat politic, insa a fost sustinut pentru obtinerea acestui post de PD. Candidatul UDMR la conducerea CJAS, directorul interimar al institutiei, Vilhem Szekely, nu s-a prezentat la concurs.
La inceputul lunii aprilie, prefectul judetului, Szilagyi Ioan, a declarat ca fostul sef al Casei Asigurarilor de Sanatate, Maria Miculas, la vremea aceea in functie, “trebuie sa ajunga in inchisoare”. El si-a motivat afirmatiile aratand ca, la sfarsitul anului 2000, creantele neincasate de CJAS de la agentii economici au fost de peste 100 de miliarde lei.
“Directorul CJAS nu a intreprins nici o masura eficienta in vederea incasarii acestor creante, din contra, asupra planurilor de reorganizare a debitorilor mari cu datorii de peste un miliard de lei isi dadea cu presupusul in instanta un jurist proaspat absolvent de facultate la cursuri fara frecventa. Procesele-verbale intocmite de organele de control ale institutiei nu primeau nici o rezolutie si in acest mod ramaneau nevalorificate. Maria Miculas a intervenit direct in stoparea executiilor silite la anumiti agenti economici, lezand, in acest mod, interesele institutiei pe care o conduce. Din cauza managementului si a neurmaririi riguroase a incasarilor la FASS creantele neincasate in 2002 au fost de 160 de miliarde lei”, a afirmat, la vremea aceea, Szilagyi.
Reprezentantul Guvernului in teritoriu a mai mentionat ca CJAS a cheltuit peste 155 de milioane de lei pentru un congres si ca a cheltuit nejustificat sume importante din bugetul institutiei pentru diverse lucrari de constructii. “Nu ma intereseaza daca aceasta demisioneaza sau nu. Ceea ce stiu este ca are dosar la PNA si trebuie sa faca puscarie”, a spus prefectul.
Ca reactie la declaratiile lui Szilagyi, Maria Miculas a spus ca institutia pe care a condus-o a fost verificata de Curtea de Conturi care nu a descoperit nici un fel de nereguli. In plus, ea a pus afirmatiile prefectului pe seama unei campanii de intimidare in urma careia sa demisioneze.
Marti, la Casa Nationala a Asigurarilor de Sanatate a avut loc concursul pentru posturile de director economic, director relatii contractuale si medic-sef. La toate aceste examene s-au prezentat si fostii detinatori ai functiilor amintite.

Cele mai citite

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...
Ultima oră
Pe aceeași temă