10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialGradinita pentru copiii turistilor in Venus

Gradinita pentru copiii turistilor in Venus

Centrul Venus dispune de 1.960 locuri de cazare, dintre care 1.100 apartin unitatilor hoteliere de o stea, iar restul – celor de doua stele.
Celor sapte hoteluri li se alatura sapte restaurante, dintre care, in prezent, doar cateva sunt deschise, motivul fiind dat de numarul redus de turisti aflati in aceste zile in zona.
Alaturi de vizitatorii romani, in statiune se afla si danezi, si suedezi, pentru perioada urmatoare fiind asteptati turisti germani. Pe durata verii trecute, numarul total al celor care si-au petrecut vacantele in Venus a fost de peste 15.000.
Mai trebuie spus faptul ca 10% din vizitatori au fost straini, in schimb, in 2003, procentul acestora fiind de doar 4%.
Directorul centrului din Venus, Aurel Badea, ne-a declarat ca unitatile de cazare si alimentatie publica sunt pregatite pentru noul sezon, o parte a acestora fiind reabilitate si modernizate in urma cu cateva luni.
De asemenea, acesta a mai precizat ca este nevoie de foarte multi bani pentru ca statiunea sa ajunga la standarde europene, mai ramanand destule lucruri de facut pentru ca zona sa arate impecabil.

Pescuitul sportiv, atractia strainilor

Noutatea o constituie deschiderea unei gradinite destinate copiilor turistilor germani, acestia fiind cei care au solicitat, de fapt, acest lucru. Gradinita va avea doua dormitoare, doua grupuri sanitare si un spatiu de joaca, copiii fiind supravegheati si delectati de catre o educatoare. Asa se face ca parintii se pot distra seara in voie in statiuni, la randul lor copiii avand parte de momente de recreere fara restrictii, asa cum se intampla de obicei. Daca solicitarile vor fi numeroase, conducerea centrului va mai angaja o educatoare, cele doua cadre didactice urmand sa lucreze in ture.
In privinta agrementului, Aurel Badea ne-a declarat ca, pe langa piscinele cu apa mezotermala, turistii se pot distra in parcul din centrul statiunii, unde vor fi aduse tot felul de masinute si carusele. O alta noutate a acestui sezon este aceea ca lacul din Venus a fost preluat de intreprinzatori privati care l-au curatat si amenajat, astfel incat aici sa se practice pescuitul sportiv.

Cele mai citite

Președintele clubului Rapid, Daniel Niculae, urmărit penal! Acuzațiile care i se aduc

Preşedintele clubului Rapid, Daniel Niculae, a fost pus sub acuzare de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pentru că l-a plătit şi ajutat...

Cum iluminezi camera în care se află biroul, pentru a fi mai productiv?

Nu ți s-a întâmplat ca atunci când lucrezi la birou să te doară ochii din cauza luminii insuficiente? Dacă lucrezi de acasă, amenajarea spațiului în...

VIDEO. Tensiuni la Paris. Confruntare tensionată între susținătorii Israelului și cei ai Gaza

Tensiunile la cote maxime în fața prestigioasei universități Sciences Po din Paris din cauza războiului din Gaza, în timp ce manifestanți pro-israelieni au venit...
Ultima oră
Pe aceeași temă