Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Greva foamei in fata Primariei Resita

Un numar de 11 locatari dintr-un bloc de garsoniere din municipiul Resita au decis sa intre in greva foamei in fata Primariei. 3 barbati si 8 femei s-au strans, luni seara, in fata sediului administratiei locale pentru a protesta impotriva ...

Dan Valentin 0 comentarii

Un numar de 11 locatari dintr-un bloc de garsoniere din municipiul Resita au decis sa intre in greva foamei in fata Primariei. 3 barbati si 8 femei s-au strans, luni seara, in fata sediului administratiei locale pentru a protesta impotriva deciziei de a fi evacuati in data de 1 februarie. Imobilul in care locuiesc acestia a apartinut SC "Recons" SA, proprietar care l-a vandut mai departe unei alte firme, "Euroinvest" SRL.
Noul proprietar s-a angajat ca blocul care arata intr-o stare jalnica sa fie modernizat si sa fie dotat cu toate utilitatile: incalzire, apa calda si energie electrica. Pentru aceasta chiriasilor li s-a solicitat ca pentru o suprafata de 22 de metri patrati, sa plateasca o chirie de 1.400.000 de lei lunar. Locatarii recunosc ca initial au fost de acord cu aceasta suma, dar proprietarul a mai adaugat la ea alte 250.000 de lei.
Scandalul a pornit inca din luna mai a anului trecut, cand oamenilor au inceput sa li se opreasca sume din ce in ce mai mari pentru plata gazului metan necesar producerii agentului termic si a apei calde. In urma repetatelor scandaluri dintre proprietar si chiriasi, s-a aflat ca, de fapt, centrala de bloc fusese montata ilegal neexistand aprobari de la "Romgaz" in acest sens.
Automat, societatea a eliminat instalatia-pirat si cauza a ajuns in atentia Parchetului. Oamenii au refuzat sa mai achite banii care li se cereau pentru ceea ce nu aveau, adica apa calda. Totul a culminat cu debransarea de la apa rece de acum cateva zile.
Mai mult, locatarii au primit somatii prin care erau anuntati ca la 1 februarie vor fi evacuati cu forta. Chiriasii sustin, insa, ca sunt cu plata la zi a chiriei si ca au acte doveditoare in acest sens.
La randul sau, administratorul "Euroinvest" SRL, Ionela Spataru, a afirmat ca debransarile au fost facute perfect legal de catre SC "Aqua" Caras la cererea ei, iar evacuarile, daca vor fi, vor fi executate numai in baza unei decizii judecatoresti. Ea a adaugat ca se va ajunge la aceasta situatie numai daca chiriasii refuza sa achite ceea ce au de platit.
Dupa o discutie cu primarul orasului, Liviu Spataru, si viceprimarul Tiberiu Padurean, protestatarii au plecat acasa, fiind asigurati ca nimeni nu-i va scoate afara atata timp cat pe rol se afla un proces.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...