13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialIarna pune stapanire pe Transilvania

Iarna pune stapanire pe Transilvania


DN 1 blocat frecvent in Sibiu

In judetul Sibiu, soseaua care face legatura cu judetul Alba, DN 1, a fost blocata periodic in cateva puncte dificile aflate in apropierea localitatilor Cristian si Saliste. Astfel, la Cristian, pe un sector de drum in rampa, circulatia rutiera a fost blocata pentru cateva zeci de minute bune, vineri noaptea, din cauza unui camion de mare tonaj, gol, care a derapat si s-a oprit de-a latul drumului.
Episodul s-a repetat si in noaptea de sambata spre duminica pe o ninsoare abundenta, in apropierea localitatii Saliste, unde un alt camion condus imprudent a derapat si a ajuns de-a latul soselei. Soferul masinii si alti participanti la trafic au incercat sa se descurce cu mijloace nepotrivite situatiei si pentru ca nu au reusit au preferat sa astepte interventia echipelor de deszapezire. In acest rastimp, pe ambele sensuri de circulatie s-au format siruri de autovehicule lungi de cativa kilometri, iar traficul a fost blocat peste o ora si jumatate pana cand drumarii au reusit sa elibereze soseaua.

Circulatie dificila in Alba

Si in judetul Alba, circulatia pe mai multe drumuri s-a desfasurat cu dificultate, ieri, din cauza zapezii, dar si a interventiei intarziate cu utilaje pentru indepartarea depunerilor de pe carosabil. Cu toate ca, potrivit raportului intocmit de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta “Unirea”, nu au fost inregistrate probleme in trafic din cauza zapezii, situatia pe teren a fost cu totul alta. Raportul a fost realizat in baza datelor transmise de catre cei de la Societatea de Drumuri si Poduri Locale Alba.
Astfel, numai pe DJ 107 B, care face legatura intre judetele Alba si Mures, intre Blaj si Tarnaveni, o serie de autoturisme si microbuze au ramas blocate, timp de cateva ore, din cauza stratului de zapada de aproape 10 centimetri depus pe sosea. Soferii care nu au facut calea intoarsa au fost nevoiti sa astepte in masini interventia drumarilor, ce si-au facut simtita prezenta doar dupa ora 8.00.
Stratul de zapada masura, ieri, mai putin de 10 centimetri in Muntii Apuseni, la Baia de Aries si Rosia Montana.

Temperaturi de minus 12 grade in Bistrita-Nasaud

In judetul Bistrita-Nasaud stratul de zapada depasea, ieri, 12 centimetri in Muntii Bargaului, in localitatea Piatra Fantanele (cota 1.200) unde, in noaptea de sambata spre duminica, s-au inregistrat temperaturi de minus 7 grade Celsius. Dispecerul de serviciu de la Sistemul de Gospodarire a Apelor a declarat ca a nins mult si la granita cu judetul Mures, unde stratul de zapada ajunsese sa masoare, duminica, 10 centimetri.
Cu toate acestea, dispecerul de serviciu de la sectia Bistrita a Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Cluj a spus ca pe toate soselele din judet se circula in conditii de iarna.

Gheata pe drumurile din Cluj

In schimb, zapada a dat batai de cap autoritatilor din Cluj. Directorul Regiei Autonome a Drumurilor Judetene, Liviu Bota, a declarat ca stratul cel mai gros de zapada cazut in Muntii Apuseni este cel de la Marisel, unde are o grosime de 10 centimetri. In statiunea Muntele Baisorii, grosimea stratului de zapada era, ieri, de sase centimetri.
Bota a spus ca nu exista drumuri blocate, dar ca pe soselele din judet se circula greu pentru ca s-a format un strat subtire de gheata. Conducerea regiei a trimis de sambata noaptea utilajele de deszapezire ca sa imprastie material antiderapant pe toate tronsoanele din judet.

Prima ninsoare din Timis nu a creat probleme

Daca in Transilvania, zapada a creat probleme, in Banat, prima ninsoare nu a afectat traseele rutiere din vestul tarii.
Meteorologul Petru Danut, de la Statia de Meteorologie Banat-Crisana din Timisoara, a informat ca racirea vremii va continua si in zilele urmatoare, oferind tabloul unui regim termic sever pentru aceasta perioada, cu pana la 10 grade sub media normala.
Temperaturile vor fi caracteristice anotimpului de iarna, cu maxime diurne care nu vor depasi 2 grade Celsius, in timp ce minimele nocturne vor cobori mercurul termometrelor pana la minus 7 grade.
Serviciul Drumuri din cadrul Directiei de Reparatii Drumuri si Poduri Timisoara a finalizat, in proportie de 80 la suta, lucrarile de pregatire a drumurilor pentru sezonul de iarna si au fost finalizate si actiunile de aprovizionare cu material antiderapant.

Cele mai citite

Bayer Leverkusen, de neoprit! Trupa lui Xabi Alonso a stabilit un nou record în fotbalul european

Bayer Leverkusen, formația pregătită de spaniolul Xabi Alonso, a devenit prima echipă din cele cinci mari ligi europene de fotbal care reuşeşte o serie...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă