9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialIncepe inscrierea pentru cei care isi continua studiile in clasa a IX-a

Incepe inscrierea pentru cei care isi continua studiile in clasa a IX-a

Absolventii de gimnaziu care au depasit varsta de 18 ani si care se inscriu in aceste zile in vederea admiterii pot ocupa un loc la cursurile la seral sau la frecventa redusa. Ei urmeaza sa-si exprime optiunile la inceputul lunii septembrie, in sedinta publica.

Din acest an scolar, ocuparea locurilor in clasa a IX-a – invatamant seral si cu frecventa redusa – nu se mai face prin admitere computerizata, asa cum se intamplase in anii precedenti. In perioada 24-26 august 2005, absolventii claselor a VIII-a care implinesc 18 ani pana la data de 31 august 2005 inclusiv si care doresc sa isi continue studiile trebuie sa isi depuna dosarele de inscriere in vederea admiterii in invatamantul seral si cu frecventa redusa. In Bucuresti, centrul special de inscriere a fost organizat la Colegiul National “Iulia Hasdeu”.
Dosarul de inscriere prezentat de candidati trebuie sa contina: cererea de inscriere tip, disponibila la centru; certificatul de nastere si cartea de identitate, in copie legalizata; adeverinta eliberata de unitatea de invatamant gimnazial absolvita de candidat, din care sa reiasa daca a promovat sau nu testele nationale (examenul de capacitate) si, in cazul in care le-a promovat, notele obtinute la fiecare proba si media generala obtinuta la testele nationale; foaia matricola pentru clasele V-VIII (cu calculul mediei generale); adeverinta medicala. Candidatii pot sa isi depuna actele necesare la centrul special de inscriere, incepand din aceasta dimineata si pana pe 26 august, ora 16.
Pe 30 august a.c., Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB) va afisa lista cu candidatii in ordinea descrescatoare a mediilor de admitere/de absolvire, atat in centrul special de la Colegiul National “Iulia Hasdeu”, cat si la sediul ISMB. Repartizarea candidatilor pe locurile disponibile in Bucuresti in invatamantul seral si cu frecventa redusa se va face la Colegiul National “Iulia Hasdeu”, in sedinta publica organizata pe 1 septembrie, incepand cu ora 9. In prima parte a sedintei publice, candidatii de peste 18 ani care au promovat testele nationale/examenul de capacitate pot opta pentru unul dintre locurile disponibile la liceu, in ordinea descrescatoare a mediilor de admitere. In a doua etapa vor fi repartizati la scoala de arte si meserii candidatii care nu au promovat testele nationale sau examenul de capacitate, in ordinea descrescatoare a mediilor de absolvire.
Spre deosebire de anii precedenti, cand orice candidat la admitere putea urma cursurile scolii de arte si meserii la invatamant de zi, indiferent de varsta, in 2005 elevii care au implinit 18 ani si vor sa se inscrie in invatamantul profesional au la dispozitie exclusiv cele 56 de locuri prevazute in planul de scolarizare pentru scoala de arte si meserii – invatamant seral.
La nivelul Capitalei sunt disponibile in acest an 756 de locuri in invatamantul seral si cu frecventa redusa, incluse in planul de scolarizare a 16 unitati de invatamant, dintre care 700 la liceu si 56 la scoala de arte si meserii.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă