8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialInspectorii de mediu au dat amenzi de peste 9 miliarde lei la...

Inspectorii de mediu au dat amenzi de peste 9 miliarde lei la Cluj

Judetul Cluj se afla pe primele locuri in ceea ce priveste acordarea de amenzi pentru nerespectarea regulilor de mediu. Astfel, in urma unor controale facute de inspectorii Comisariatului Judetean al Garzii Nationale de Mediu, au fost aplicate 248 de sanctiuni in valoare de 9,25 miliarde lei.
Conform directorului institutiei clujene, Mihaela Beu, judetul se situeaza pe locul trei in ceea ce priveste valoarea amenzilor aplicate de inspectori si pe locul patru sau cinci in ceea ce priveste numarul amenzilor. Potrivit sursei citate, in acest an, membrii Comisariatului Regional au urmarit, in special, daca sunt respectate angajamentele de mediu pe care Romania si le-a asumat in procesul de aderare, daca gaterele si balastierele functioneaza legal, daca se respecta obligatiile privind fondul de mediu ori daca se respecta legislatia referitoare la autovehicu-lele scoase din uz.
Totodata, in judet exista o serie de societati, cum sunt “Somes” Dej, “Casirom” SA Turda, “Agroflip” Bontida, care se confrunta cu probleme de mediu, pentru rezolvarea carora ar fi nevoie de investitii de milioane de euro si care trebuie sa indeplineasca prevederile directivei referitoare la Prevenirea si Controlul Integrat al Poluarii pana in 2015. Probleme sunt si in ceea ce priveste managementul deseurilor menajere sau poluarea atmosferei din cauza traficului auto.
Comisarul general al Garzii de Mediu, Silvian Ionescu, s-a declarat multumit de activitatea inspectorilor clujeni. In schimb, el a criticat rezultatele obtinute de Comisariatul din Bistrita-Nasaud. Mai mult, Ionescu a cerut demisia presedintelui acestei institutii, Elena Nistor.
Valoarea amenzilor aplicate de inspectorii clujeni in perioada 1 ianuarie – 30 septembrie 2005 este de doua ori mai mare decat valoarea sanctiunilor din aceeasi perioada a anului trecut. Comisariatul Regional cuprinde in structura sa sase judete: Cluj, Bihor Bistrita-Nasaud, Maramures, Satu Mare si Salaj.

Cele mai citite

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...

Marseille, Atalanta, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat în „careul de ași” al Europa League

Olympique Marseille, Atalanta Bergamo, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat joi seară în semifinalele Europa League, după meciurile din manşa secundă a „sferturilor”. Liverpool...

De ce reconstrucția incluzivă a Romilor din Ucraina postbelică va fi o palmă pentru Putin

Acesta s-ar putea să nu pară momentul potrivit pentru a vorbi despre Romii din Ucraina. Conducerea țării se luptă să mențină sprijinul aliaților cheie....
Ultima oră
Pe aceeași temă