6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialInvarteli penale cu salariile angajatilor la "Romvelo" Ludus

Invarteli penale cu salariile angajatilor la “Romvelo” Ludus

Angajatii SC “Romvelo” SA Ludus din judetul Mures nu si-au mai primit salariile din luna martie a acestui an. Din aceasta cauza, ei au de platit rate cu penalizari usturatoare pentru ca au luat bani de pe linia de creditare a cardurilor pe care le-au primit de la firma si a caror conturi conducerea societatii “a uitat” sa le alimenteze. Mai mult, unii dintre angajati s-au trezit cu executorii judecatoresti la usa dupa ce firma nu a virat ratele retinute pe statele de plata ale acestora in contul unor banci.

Datoriile salariale se ridica la peste 1,5 miliarde lei

Situatie tensionata la SC “Romvelo” SA Ludus, unde angajatii acuza patronatul ca le foloseste banii. Spiritele s-au incins si mai tare ieri, cand Tribunalul Mures a decis sa amane pentru luna septembrie judecarea procesului intentat patronatului de catre liderii sindicali din cadrul firmei.
Muncitorii au amenintat ca luni vor declansa miscari de protest in incinta societatii pentru ca s-au saturat de “minciunile patronilor” care le promisesera pentru ieri achitarea unei parti din salarii. Aceasta, pentru ca, odata cu preluarea pachetului majoritar de actiuni al societatii din Ludus de firma fostului director comercial al “Romvelo”, Aurelia Lung, si a fiului acesteia, Claudiu, angajatii nu si-au mai primit banii la zi.
“La inceput au fost intarzieri de 3-4 transe, acum s-a ajuns pana la patru-cinci luni”, a declarat liderul Sindicatului liber si independent din cadrul SC “Romvelo”, Szekely Csaba Stefan. Acesta a adaugat ca oamenii sunt disperati deoarece s-au imprumutat pe la banci si nu isi pot plati ratele.
Mai mult, Szekely a spus ca patronatul a crezut ca va rezolva oarecum problemele salariale si le-a deschis muncitorilor o linie de creditare pe carduri, promitandu-le ca le va acoperi datoriile odata cu virarea banilor. Acest lucru nu s-a mai intamplat, iar oamenii platesc penalizari usturatoare.
“Pe statele noastre de plata figureaza ca s-au retinut acesti bani pentru alimentarea cardurilor, dar acest lucru nu s-a intamplat, iar dobanzile ne sunt imputate tot noua”, a mai afirmat liderul sindical. Potrivit acestuia, in momentul de fata datoria patronatului fata de cei 130 de angajati se cifreaza undeva intre 1,5 si 2 miliarde lei.
De asemenea, Szekely a mentionat ca aproximativ 30 la suta din angajatii firmei stau cu teama ca ar putea ramane pe drumuri dupa ce au angajat credite la diferite banci si au optat pentru retinerea ratelor de catre angajator pentru a nu se plimba pe la ghisee, iar patronii au fost de acord. “Stiu un caz in care unui coleg i s-a retinut rata, dar nu s-a virat catre banca si s-a trezit cu executorul judecatoresc la usa”, a adaugat liderul sindical. El a mai spus ca patronii au promis sa rezolve situatia, insa nu s-a facut nimic in acest sens.
Nu in ultimul rand, sindicalistii de la “Romvelo” SA acuza ca patronii firmei nu le-au platit nici macar diferentele de impozit rezultate in urma depunerii declaratiilor pe venit global din ultimii doi ani, iar atunci cand conducerea efectueaza plati, le face aleatoriu.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă