12 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialJudetul Timis domina net economic vestul Romaniei

Judetul Timis domina net economic vestul Romaniei

La Timisoara a fost lansat, ieri, oficial, topul primelor 50 de firme din Regiunea de Vest. Actiunea este o premiera nationala si a fost realizata de Centrul Roman de Modelare Economica din Bucuresti. Clasamentul s-a realizat pe baza bilanturilor economico-financiare oficial inregistrate, cifra de afaceri fiind calculata la un curs de 40.532,11 lei/euro.
In top se regasesc toate companiile active din Regiunea Vest. “Este vorba despre o colectie de peste 1.800 de firme, care au fost verificate si selectate conform criteriilor nationale, fiind premiate primele cinci societati pe fiecare domeniu de activitate”, a declarat presedintele Asociatiei Camerelor de Comert si Industrie din Regiunea Vest, Calin Narcis Pogacias.
Cifra de afaceri a societatilor care alcatuiesc topul se ridica la 2.637,46 milioane de euro, ceea ce reprezinta 31,43 la suta din cifra de afaceri a tuturor companiilor active in anul 2004 in Regiunea Vest. Rata de profitabilitate generala este semnificativ pozitiva, de +10,36 la suta, un numar de 43 de companii fiind profitabile.
“Cele patru judete din Regiunea de Vest pot figura oricand intr-un top national al celor mai dinamice medii economice”, a spus, la randul sau, presedintele Camerei de Comert, Industrie si Agricultura (CCIA) Timis, Emil Mateescu.
De remarcat este faptul ca topul realizat este dominat de firme din Timis, mai bine de jumatate dintre acestea (27 de companii) activand in acest judet. Pe primul loc se situeaza FDFEE “Electrica Banat” SA Timisoara, urmata de “Rosko Textil” SRL Curtici. Lista continua cu Concernul “Continental Automotive Product” SRL Timisoara, “Electrocentrale” Deva SA, Compania Nationala a Huilei SA Mintia-Vetel sau “Procter & Gamble Materials Management Romania” SRL Timisoara.

Cele mai citite

Europa Conference League în faza semifinalelor: Care sunt favoritele

Aston Villa, Fiorentina, Olympiacos și Brugges sunt echipele rămase în cursa pentru cucerirea trofeului UEFA Europa Conference League în acest sezon. Prima manșă a semifinalelor va avea...

Spitalul Obregia din București va avea o Secţie clinică de psihiatrie pediatrică

O Secţie clinică de psihiatrie pediatrică urmează să fie realizată la Spitalul Obregia, în baza unui protocol de colaborare încheiat între Administraţia Spitalelor şi...

Marcel Ciolacu anunță construcția noului stadion Dan Păltinişanu din Timișoara. Ce capacitate va avea

Premierul Marcel Ciolacu anunță, joi, noi investiții în Timiș, respectiv construcția noului stadion Dan Păltinişanu, cu o capacitate de 30 de mii de locuri,...
Ultima oră
Pe aceeași temă