7.2 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialLa liceele vocationale au mai ramas 222 de locuri libere

La liceele vocationale au mai ramas 222 de locuri libere

In urma afisarii rezultatelor obtinute de absolventii de gimnaziu care au promovat testele nationale si au sustinut probele de aptitudini sau de verificare a cunostintelor de limba moderna, la liceele vocationale din Capitala au mai ramas 222 de locuri libere. Prin planul de scolarizare aprobat pentru anul scolar 2005-2006, la nivelul Bucurestiului s-au alocat 42 de clase (1.176 locuri) pentru liceu zi, filiera vocationala, si Liceul Waldorf, profilul filologie. Dupa probele de aptitudini, s-au ocupat 981 de locuri, restul urmand a fi ocupate in a doua etapa de admitere (intre 20 si 21 iulie) numai de absolventii de gimnaziu care au promovat testele nationale si care vor sustine si promova probele de aptitudini organizate de unitatile liceale respective.
La Liceul Waldorf, filiera teoretica, profilul filologie, au mai ramas sapte locuri libere. La invatamantul vocational sportiv mai sunt libere 84 de locuri, la urmatoarele unitati:
– Colegiul National “Aurel Vlaicu” – 17
– Colegiul Tehnic “Media” – 10
– Colegiul Tehnic de Material Rulant – 15
– Grupul Scolar Transporturi Cai Ferate – 7
– Liceul Teoretic “Nicolae Iorga” – 1
– Colegiul National “Emil Racovita” – 1
– Grupul Scolar “Sfantul Pantelimon” – 3
– Grupul Scolar “Anghel Saligny” – 3
– Liceul Teoretic “Benjamin Franklin” – 4
– Grupul Scolar “Octav Onicescu” – 13
– Grupul Scolar “Mircea Eliade” – 10. Alte 60 de locuri sunt libere la invatamantul vocational teologic, anume:
– Liceul Teologic Greco-Catolic – 9
– Liceul Teologic Baptist “Logos” – 17
– Colegiul Romano-Catolic “Sf. Iosif” – 12
– Liceul Teologic Penticostal “Emanuel” – 22.
In plus de aceste 60 de locuri, la Seminarul Teologic Ortodox mai sunt libere 26 de locuri la Scoala de arte si meserii, deci nu invatamant liceal, care vor putea fi ocupate de elevii nerepartizati in prima etapa a admiterii sau de cei care nu au promovat testele nationale, numai dupa sustinerea probelor de aptitudini. In fine, 46 de locuri au ramas neocupate la invatamantul vocational artistic (muzica, arte vizuale si coregrafie), la urmatoarele unitati de invatamant:
– Liceul de Muzica “George Enescu” – 11
– Liceul de Muzica “Dinu Lipatti” – 1
– Grupul Scolar “D. Paciurea” – 24 locuri la arte vizuale
– Liceul de Coregrafie “Floria Capsali” – 10.

Cea mai mare concurenta, la clasele
cu predare in engleza

Pentru clasele cu predare bilingva s-a alocat o cifra de scolarizare de 1.232 de locuri, distribuite dupa limba moderna studiata astfel:
– 18 clase (504 locuri) la limba engleza
– 11 clase (308 locuri) la limba franceza
– 4 clase (112 locuri) la limba germana
– 4 clase (112 locuri) la limba italiana
– 6 clase (168 locuri) la limba spaniola
– o clasa (28 locuri) la limba portugheza.
Cea mai mare concurenta a fost la clasele cu predare in engleza, pentru care s-au inscris cei mai multi candidati. Pentru a putea ocupa un loc la o astfel de clasa, absolventii de gimnaziu care au sustinut testul de limba straina, indiferent daca l-au promovat sau nu, trebuie sa-si completeze fisa de optiuni si sa participe la admiterea computerizata, care va avea loc in data de 16 iulie. Pentru a le fi luate in calcul optiunile pentru clasele cu predare bilingva, candidatii care au sustinut testul de limba moderna trebuie sa fi obtinut cel putin nota 6. Reamintim ca repartizarea la clasele bilingve sau cu predare in limba materna se va face tot computerizat.

Peste 2.000 de candidati din provincie

In vederea admiterii la invatamantul liceal din Capitala, la centrul special amenajat s-au inscris 2.198 de candidati din provincie, cei mai multi fiind din judetul Ilfov (1.229), in procent de 55,91%, urmati de cei din judetele Giurgiu (436), Calarasi (133), Teleorman (131) si Dambovita (99). Cei mai putini, doar cate unul, sunt din judetele Hunedoara, Mehedinti si Satu Mare. Ca medii de admitere, 20,38% se situeaza in transa 7,99-7,50, 18,24% in intervalul 8,49-8 si 16,06% in transa de medii 7,47-7. Cu medii intre 9,50 si 10 sunt 90 de candidati din provincie, anume 4,09%, alti 236, deci 10,7%, avand media de admitere intre 9 si 9,49.

Cele mai citite

Se desumflă balonul Green Deal!

În România nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...

Ploiești #LetsPLAY – Capitala Tineretului din România 2024: Conferința „ 26 Martie – 143 de ani de la proclamarea Regatului României. „75 ani de...

COMUNICAT DE PRESĂConferințele „ Tinerii și Monarhia” Fundația Județeană pentru Tineret Prahova, Asociația Eurospirit, Primăria Municipiului Ploiești și Casa de Cultură „I.L. Caragiale” a Municipiului...
Ultima oră
Pe aceeași temă