Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Lacurile nu vor mai da pe afara

Patru parcuri mari din Capitala - si anume Cismigiu, Herastrau, Carol si Tineretului - vor intra intr-un amplu program de ecologizare si dezvoltare a potentialului turistic. Programul prevede punerea in siguranta a lacurilor din parcuri pentru ca ...

Rl online 0 comentarii

Patru parcuri mari din Capitala - si anume Cismigiu, Herastrau, Carol si Tineretului - vor intra intr-un amplu program de ecologizare si dezvoltare a potentialului turistic. Programul prevede punerea in siguranta a lacurilor din parcuri pentru ca acestea sa nu mai inunde terenurile din vecinatate la precipitatii mai mari, cum s-a intamplat in urma cu o luna. Conducerea municipalitatii asteapta ca Guvernul sa-i atribuie in administrare si lacurile: Chitila, Plumbuita, Pantelimon I si Fundeni. Singurele lacuri din zona Bucurestiului care au certificatul de punere in siguranta a barajelor sunt cele noua aflate in administrarea Primariei Capitalei. Celelalte patru lacuri, pe care primaria doreste sa le preia de la Apele Romane, prezinta pericol pentru locuitorii orasului in caz de inundatii. "Lacurile Capitalei intra intr-un program de punere a lor in siguranta. Este vorba de cele care au amenintat Capitala in zilele ploioase, primaria urmand sa aloce resursele necesare pentru punerea in siguranta a barajelor", a declarat Razvan Murgeanu, viceprimar general al Capitalei.
Consilierii generali au aprobat cofinantarea programului cu suma de 6,4 milioane euro din partea primariei, bani care se adauga la o finantare nerambursabila printr-un program PHARE.
Obiectivul principal al proiectului consta in imbunatatirea calitatii parcurilor in corelatie cu nevoile cetatenilor. Acest lucru se va realiza prin reabilitarea aleilor din parcuri, refacerea si extinderea sistemelor de irigatii si de iluminat, ingrijirea vegetatiei existente si realizarea unor gradini tematice etc. In plus, va fi curatat lacul din parcul Carol, se va reabilita cuva lacului din Cismigiu si se vor conserva monumentele istorice. Edilii vor reabilita bibliotecile publice si pavilioanele expozitionale si vor realiza puncte de prezentare si informare. Locurile de joaca pentru copii vor fi modernizate si se vor crea si altele noi. In Parcul Tineretului va functiona un minicar. Astfel, se va incuraja turismul in zonele respective. De toate aceste investitii care se vor realiza in parcuri va avea grija Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...