19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialLaszlo Tokes continua scandalul pentru terenul de sport din Oradea

Laszlo Tokes continua scandalul pentru terenul de sport din Oradea

Un nou episod din scandalul interreligios izbucnit la Oradea, in care “marul discordiei” il constituie un teren de sport care a apartinut reformatilor si a ajuns in posesia ortodocsilor, s-a consumat ieri.
Episcopul de Piatra Craiului, Laszlo Tokes, impreuna cu reprezentanti ai Eparhiei Reformate si reprezentanti ai minoritatii rrome s-au postat in fata portii de acces pe terenul in cauza. Acesta a dorit, initial, sa taie din nou lacatele de la poarta, insa s-a multumit sa vorbeasca cu presa dupa care a parasit locul.
Lazslo Tokes a afirmat ca este hotarat sa faca tot posibilul pentru a recupera terenul de sport care a apartinut Liceului reformat “Lorantffy Zszsanna” din Oradea si care a fost retrocedat de Consiliul Local Bisercii Ortdodoxe “Sfanta Treime”. El a amenintat ca va apela inclusiv la reprezentantii Guvernului Roman si ai celui Maghiar.
Episcopul acuza autoritatile romane ca ar actiona in complicitate cu reprezentantii Bisericii Ortodoxe Romane (BOR). “Exista o complicitate clara intre autoritati si reprezentantii ortodocsilor. Am trimis sesizari catre Prefectura si UDMR, dar nu am primit nici un raspuns. Ieri (marti – n.r.) am vorbit si cu Kiss Alexandru (presedintele Consiliului Judetean Ð n.r.), care a promis ca va face ceva, dar nimic”, a adaugat Tokes.
Mai mult, potrivit sursei citate, este pentru a treia oara cand reprezentantii BOR sudeaza poarta de acces spre terenul de sport, comitand in acest fel un abuz.
Desi reprezentantii Bisericii “Sfanta Treime” au aratat documentele care dovedesc ca sunt proprietarii obiectivului, episcopul reformat continua sa sustina ca BOR nu e proprietarul de drept al terenului si a comis un abuz atunci cand a ingradit accesul in zona.
Intre timp, Politia il cerceteaza pe Tokes dupa ce, luni, acesta, insotit de mai multi reformati a taiat lacatul de la poarta terenului. Episcopul risca sa se aleaga cu un dosar penal pentru tulburare de posesie.

Cele mai citite

Proiect de pace durabilă

Anulată de două războaie în curs, Ucraina și Gaza, și umbrită de conflicte potențiale, precum cel din jurul Taiwanului, pacea este din nou tematizată....

Burse de reziliență pentru elevi. Condițiile în care se acordă

Ministerul Educației (ME) a lansat în consultare publică Metodologia de acordare a burselor pentru anul școlar 2024 – 2025. Principalele noutăți sunt: Bursele de merit și...

Maestrul Victor Rebengiuc și actrița Mariana Mihuț au primit titlul de „ Cetățean de Onoare” al Ploieștiului

Actorii Mariana Mihuţ şi Victor Rebengiuc au primit, miercuri, titlul de cetăţean de onoare al municipiului Ploieşti, în cadrul unei şedinţe extraordinare a Consiliului...
Ultima oră
Pe aceeași temă